Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Majitelky Hafanů Sympaťáků převzaly ceny a věnovaly je psím útulkům

04. července 2014 - 21:42

Zpět na seznam článků

V internetové soutěži bodovaly dvě border kolie a kříženec Moo-Joo

Majitelky Hafanů Sympaťáků převzaly ceny a věnovaly je psím útulkům

předání cen Hafan Sympaťák foto:sumpersko.net

Vyhlášením výsledků internetové soutěže o nejsympatičtější psy vyvrcholil letošní ročník Šumperského Hafana.

předání cen Hafan Sympaťák

Majitelky zlatého a stříbrného Hafana Sympaťáka převzaly od organizátorů soutěže pytle krmiva a další laskominy pro psy a vzdaly se jich ve prospěch zvířat v útulcích. „Alf je čtyřnohý komediant, rádi spolu navštěvujeme děti v mateřských školách nebo důchodce a děláme jim radost. Zvou nás i na různé společenské akce, kde Alf pro pobavení přítomných předvádí psí triky, mimo jiné umí i počítat. Sklízí velké úspěchy, peníze však nebereme, jako poděkování dostáváme krmivo. Dobrot je tolik, že se o ně dělíme se spřátelenými psy, přebytky vozíme do útulků,“ objasnila Zdeňka Frnková, majitelka vítězné border kolie.

Zdeňka Frnková přebírá cenu pro border kolii Alf

Jeden pytel psích granulí si ponechala s tím, že Alfovi stačí. Nevzdala se však krásného dortu, který vítězce věnovala patronka Šumperského Hafana Karla Mornstein-Zierotin. „Už jsme jednou na Šumperském Hafanovi s Alfem bodovali. Dort od paní hraběnky byl moc dobrý, chutnal celé rodině, hlavně vnoučatům. Určitě i tentokrát je potěším,“ radovala se vítězka nad krásným dortem ozdobeným siluetou psa z fondánu.

Dort od patronky Šumperského Hafana Karly Mornstein-Zierotin

Veškerou výhru ve prospěch zvířat v útulcích věnovala Marie Macková, majitelka stříbrného Hafana Sympaťáka – asistenční border kolie Chucka Norrise. „Je třeba myslet na zvířata v útulcích. Doma zachraňujeme toulavé kočky. Mít jednou vlastní útulek pro opuštěná zvířata je můj sen,“ objasnila, proč se výhry vzdala.

Marie Macková s neteří Klárkou přebírá cenu pro border kolii Chucka Norrise

Psí krmivo a pochoutky si od obou dárkyň vyzvedli přivolaní městští strážníci. „Jsem ráda, že jsou tady, ušetřili mi tím cestu,“ radovala se výherkyně Frnková.

Marie Macková předává cenu pro psy do útulků

Už na Šumperském Hafanovi v neděli 22. června převzal zástupce městské policie výtěžek sbírky piškotů a laskomin pro zvířata v útulcích a také poukázku na krmení a potřeby pro psy v hodnotě 2255 korun, které věnovali hráči a příznivci klubu amerického fotbalu Šumperk Dietos.

I tentokrát strážníci dar předají provozovatelům psích útulků. „Jsou to právě městští policisté, kdo jako první přebírá do péče opuštěné či zatoulané pejsky. Spolupracují s útulky, předávají tam nalezená zvířata, která tráví určitý čas před převozem přímo na služebně. O vyhladovělé tuláky pečují opravdu obětavě, mnohdy jim dávají dokonce i vlastní svačiny,“ objasnila Stanislava Adoltová, spoluorganizátorka Šumperského Hafana, proč dary putovaly do rukou strážníků.

předání cen Hafan Sympaťák

Internetová soutěž Hafan Sympaťák doprovodila letošního Šumperského Hafana. O přízeň veřejnosti se v ní utkalo 25 psů. Za zlatým Alfem a stříbrným Chuckem Norrisem se jako třetí umístil kříženec Moo-Joo Jana Macka.

Karla Mornstein-Zierotin hladí vítěze Alfa

Převzít cenu pro Chucka Norrise přišla spolu s majitelkou Marií Mackovou také její sedmiletá neteř Klárka, která s border kolií vystupovala na Šumperském Hafanovi. „Mám moc ráda pejsky. Chtěla bych mít vlastního čtyřnohého kamaráda, ale nejnovějším přírůstkem v naší rodině bude miminko. Zatím skotačím s Chuckem Norrisem, jednou si však pořídím vlastního psa, vycvičím ho a předvedeme na Šumperském Hafanovi, co umíme,“ těší se Klárka.

Autor: Vladimíra Krejčí, foto:sumpersko.net

Fotogalerie

předání cen Hafan Sympaťák foto:sumpersko.net
předání cen Hafan Sympaťák foto:sumpersko.net
předání cen Hafan Sympaťák foto:sumpersko.net
předání cen Hafan Sympaťák foto:sumpersko.net
předání cen Hafan Sympaťák      foto:sumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.