Středa 17. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - PoloJasno

Město Šumperk pořádá zájezd do Nysy

30. června 2014 - 15:38

Zpět na seznam článků

Informace o akci „Dny tvrze Nysa 2014“

Město Šumperk pořádá zájezd do Nysy

V sobotu 26.července se v partnerském městě Nysa uskuteční akce s názvem Dny tvrze Nysa. Jedná se o zajímavou historickou rekonstrukci dobytí města napoleonskými vojsky v roce 1807. Město Šumperk pořádá pro zájemce o tuto akci autobusový zájezd spojený i s návštěvou samotného města.

Partnerské město Nysa v sousedním Polsku bylo na začátku 19. století jednou z nejlepších pevností v Evropě, o čemž se přesvědčila i napoleonská vojska v roce 1807. Více než 114 dní Francouzi město obléhali a odstřelovali. Teprve konec nadějí obránců na pomoc a docházející munice donutily Nysu ke kapitulaci, která byla podepsána 3. června 1807 a o třináct dní později bylo město předáno dobyvatelům.

Na programu bude poslední sobotu v červenci v dopoledních hodinách zhlédnutí přehlídky zúčastněných historických vojenských spolků, volná prohlídka města, odpoledne v případě hezkého počasí návštěva Nysského jezera s možností koupání a od 17. hod. přesun do pevnosti č. II na samotnou akci. Návrat do Šumperka je plánován v pozdních večerních hodinách.

Cena zájezdu činí 150 Kč/osoba a zahrnuje pouze dopravu tam a zpět autobusem. Vstupné na akci i případně na Nysské jezero je zdarma. Pokud se budete chtít akce zúčastnit, je nezbytné částku uhradit předem na pokladně Městského úřadu Šumperk, nám. Míru 1, a to od pondělí 30. června, nejpozději však do pátku 18. července. Při platbě obdržíte podrobné informace o zájezdu a zároveň si budete moci přímo rezervovat místa v autobuse.

Nabídka zájezdu je platná pouze do vyčerpání míst v autobuse. Doporučujeme, abyste si u své zdravotní pojišťovny sjednali na 26.července pojištění do zahraničí.

Autor: red.,O.Hajduková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

Baťův kanál se připravuje na hlavní plavební sezónu

Baťův kanál se připravuje na hlavní plavební sezónu

Plavební komora ve Spytihněvi má nová vrata

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.