Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Místo „pravého šafránu“ prodejce zaslal jen neznámé listí

17. března 2017 - 07:40

Zpět na seznam článků

Nevyhovující potravina

Místo „pravého šafránu“ prodejce zaslal jen neznámé listí

nevyhovující potravina zdroj foto: SZPI

Potravinářská inspekce věnuje zvýšenou pozornost novým formám prodeje potravin včetně nabízení potravin prostřednictvím sociálních sítí, webů pro soukromou inzerci a aukčních serverů.

Inspektoři  specializovaní na internetový prodej zjistili nevyhovující vzorek potraviny odebrané prostřednictvím serveru Aukro.cz pod nabídkovým popisem „Pravý šafrán dovoz z Ománu“ od prodejce s kontaktními údaji: Z. Š. Sulice.

Laboratorní rozbor vzorku prokázal, že metabolomický profil neodpovídá Šafránu setému. „Dále potvrdil přítomnost pro daný sortiment nepovoleného azobarviva E122 azorubin. Zásilka obsahovala jen otevíratelný průhledný sáček bez jakéhokoliv popisu se substrátem rostlinného původu,“ informoval tiskový mluvčí Státání zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Vzhledem ke skutečnosti, že potravina byla na internetu nabízena jako "Pravý šafrán dovoz z Ománu“, přičemž rozbor prokázal, že se o šafrán setý nejednalo, prodejce porušil platná nařízení. „S kontrolovanou osobou zahájíme správní řízení o uložení pokuty,“ uvedl mluvčí Kopřiva.

Autor: red.,P.Kopřiva, zdroj foto:SZPI

Fotogalerie

nevyhovující potravina                      zdroj foto: SZPI

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.