Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Mladá žena prodávala prostřednictvím internetových stránek padělky

19. ledna 2017 - 17:48

Zpět na seznam článků

Hrozí ji pětiletý pobyt za mřízemi

Mladá žena prodávala prostřednictvím internetových stránek padělky

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetileté ženy z Olomoucka, kterou obvinili z trestného činu porušení práv k ochranné známce a trestného činu neoprávněné podnikání. Po dobu jednoho roku, od října roku 2014 do října 2015, prostřednictvím internetových stránek na jedné ze sociálních sítí, nabízela k prodeji hračky, oděvní svršky, parfémy, náramky aj., označené ochrannými známkami značkových společností za výhodné, zhruba třetinové ceny. 

Kriminalisté na případu pracovali více než rok. „Důkladně a pečlivě prověřovali veškeré získané informace. Spolupracovali také s Celní správou. Ve spolupráci s policisty z jiných územních odborů vyslechli téměř 450 osob z celé České republiky, které byly klienty obviněné a zakoupily od ní nejrůznější zboží za celkovou částku téměř 433 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. Při tom také vyšlo najevo, že obviněná žena k provozování této činnosti neměla příslušné oprávnění.

Zástupci jednotlivých poškozených společností ve svých odborných vyjádřeních uvedli, že se nejedná o originální výrobky, ale padělky označené ochrannou známkou příslušných společností. Poškozeno bylo podle kriminalistů více než dvacet společností. „Při domovních prohlídkách v místě tehdejšího bydliště obviněné zajistili kriminalisté věci, opatřené ochrannými známkami, které nabízela k prodeji prostřednictvím internetových stránek,“ informovala mluvčí. Od některých z klientů se kriminalistům podařilo zajistit věci, které od ženy zakoupili. „Obviněná uvedla, že zboží nakupovala od neznámé ženy v jednom z měst v České republice, kterou se i přes veškeré vynaložené operativní šetření kriminalistů nepodařilo doposud vypátrat,“ upřesnila Irena Urbánková. 

Trestní stíhání je vedeno na svobodě. „V případ prokázání viny a odsouzení ženě hrozí trest odnětí až na pět let,“ dodala mluvčí.

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.