Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V únoru nevyhovělo pět kontrolovaných vzorků pohonných hmot

20.04.2024 - V únoru nevyhovělo pět kontrolovaných vzorků pohonných...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Modernizace chirurgického oddělení v nově zatepleném pavilonu B přišla na 7,5 milionu

04. dubna 2018 - 10:13

Zpět na seznam článků

Nemocnice Šumperk provedla její rekonstrukci za tři měsíce

Modernizace chirurgického oddělení v nově zatepleném pavilonu B přišla na 7,5 milionu

Nové koupelny, moderní nábytek nebo stropní ventilátory. Na to všechno se mohou nově těšit pacienti chirurgického oddělení šumperské nemocnice, která v těchto dnech úspěšně dokončila rekonstrukci svého chirurgického pracoviště.

Rekonstrukce trvala zhruba tři měsíce, a protože se do ní nemocnice pustila už na sklonku loňského roku, mohou se z nového moderního prostředí radovat už první pacienti. „Vzali jsme to doslova od podlah, které jsme, podobně jako rozvody, kompletně vyměnili. Položili jsme novou elektroinstalaci a kompletně zrekonstruovali všechny koupelny a záchody. Během oprav jsme chirurgii vybavili také novou vzduchotechnikou, takže ze všech koupelen a sociálních zařízení je pravidelně vyměňován vzduch na základě rozsvícení kterékoliv koupelny na oddělení,“ vysvětluje Martin Pelnář, který má jako člen představenstva na starosti správu nemocničního majetku.

Z nového prostředí se už radují první chirurgičtí pacienti foto: T. Bulková - NŠ

Celkem si modernizace vyžádala investici ve výši sedm a půl miliónu korun. Vzhledem k tomu, že se chirurgie nachází v budově, která je v majetku Města Šumperk, byla celá akce financována z vybraného nájmu.

NŠ - nová kopelna na oddělení zdroj foto: NŠ - H. Hanke

Dalších tři sta tisíc korun investovala do rekonstrukce šumperská nemocnice. Konkrétně do nákupu nového moderního nábytku, kterým vybavila všechny pokoje na oddělení. „Ale myslím si, že ze všeho nejvíc nakonec s příchodem léta ocení pacienti naše nové stropní ventilátory,“ dodává Martin Pelnář. 

Zrekonstruovanou chirurgii najdou pacienti v nově zatepleném pavilonu B. 

Nemocnice Šumperk foto: archiv šumpersko.net

Nemocnice Šumperk má nového majitele od roku 2015. Lékař Martin Polach již za tuto dobu investoval do jejího rozvoje víc než dvě stě miliónů korun. Největší investicí v historii nemocnice byla stavba nového Pavilonu R, který nemocnice otevřela na jaře loňského roku. Pacienti v něm najdou například nové pracoviště magnetické rezonance. Nemocnice v rámci své modernizace spolupracuje také s Městem Šumperk, kterému patří v nemocničním areálu většina hlavních budov. Za jejich pronájem ročně inkasuje od šumperské nemocnice třináct miliónů korun. Většinu peněz pak investuje zpět do rekonstrukce svých budov. 

Autor: red., H. Hanke

Fotogalerie

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.