Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Na Moravě prodejci chovatelských potřeb nedbají na informace

17. května 2016 - 11:15

Zpět na seznam článků

Ze 72 kontrol byly závady zjištěny v 35 z nich

Na Moravě prodejci chovatelských potřeb nedbají na informace

ilustrační snímek zdroj foto: čoi

Severomoravští inspektoři ČOI se při kontrolách prodejen chovatelských potřeb zaměřili na dodržování zásad poctivosti prodeje, poskytování informací o výrobcích, jejich značení a bezpečnost.

Kontrolory například zajímalo platnost úředního ověření vah používaných při prodeji krmiv a další informace související s prodejem výrobků, včetně uplatnění práva z odpovědnosti za vady nebo dodržování zákazu používání klamavých obchodních praktik v případě kontrol e-shopů. „Výsledky této mimořádné kontrolní akce nejsou pro spotřebitele nijak povzbudivé a svědčí o tom, že téměř polovina prodávajících neplní základní povinnosti, stanovené zákonem o ochraně spotřebitele nebo dalšími právními předpisy, a příliš nedbají na poskytování důležitých údajů ani na platnost ověření vah. Pokuty uložené 27 prodávajícím a dalších osm správních řízení nejsou pro prodejce chovatelských potřeb dobrou vizitkou a my je budeme průběžně monitorovat,“ řekl k výsledkům kontrol Boris Stabryn, ředitel inspektorátu ČOI se sídlem v Ostravě. 

V průběhu měsíců března a dubna byla pracovníky České obchodní inspekce provedena mimořádná kontrolní akce v Moravskoslezském a Olomouckém kraji se zaměřením na prodej chovatelských potřeb. V průběhu kontrol zjistili inspektoři nedostatky v téměř padesáti procentech případů. „Kontroly byly zaměřeny na dodržování zásad poctivosti prodeje, na poskytování informací o výrobcích, na jejich značení a bezpečnost, například u elektrických akvaristických zařízení,“ uvedla tisková mluvčí inspekce Ivana Divišová.

Autor: red.,I.Divišová

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: čoi

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.