Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

Na mezinárodní soutěž Blues Aperitiv v Šumperku se přihlásil rekordní počet soutěžících

12. ledna 2019 - 21:05

Zpět na seznam článků

Opět byl velký zájem

Na mezinárodní soutěž Blues Aperitiv  v Šumperku se přihlásil rekordní počet soutěžících

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Také letos se mohli bluesmani přihlásit do mezinárodní soutěže Blues Aperitiv.

Ta zaručuje minimálně dvěma vítězným kapelám účast v programu největší středoevropské přehlídky bluesové muziky Blues Alive, která se letos uskuteční v Šumperku od 14. do 16. listopadu. „Součástí Blues Alive se neodlučitelně stal soutěžní festival, který hledá nové talenty v oblasti blues mezi kapelami po celé Evropě. Těší nás, že z původně ryze českého festivalu je akce mezinárodní. Dvěma souborům garantujeme postup na festival Blues Alive 2019, kde dostanou tradičně příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury,“ uvedl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Vladimír Rybička - řediteL festivalu BA zdrih foto: arcihv šumpersko.net - M. Jeřábek

Také další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu či uspějí u diváků, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive či na přehlídkách v Polsku. „Ze všech přihlášených kapel bude vybrána sedmička postupujících a dva náhradníci. Pak už je vše na kapelách, jak se budou naživo prezentovat před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z hudebních publicistů, hudebníků a před návštěvníky akce,“ dodal Rybička.

atmosféra BA zdroj foto: archiv

atmsféra BA zdroj foto: archiv

atmsféra BA zdroj foto: archiv

Termín pro jubilejní dvacátý ročník Blues Aperitivu je stanoven na sobotu 9. března. Festival se odehraje ve velkém sále DK Šumperk.

Seznam přihlášených – Blues Aperitiv 2019

NAXA PATCHI (SK/US) ,CHANGO (PL), JOHN HAYLLOR (CZ), LACK PIN (PL), ERIDU (CZ), BLUE APPLE (CZ), JURAJ SCHWEIGERT & THE GROOVE TIME (SK), KAPLAN'S FRIENDS BLUES BAND (CZ), THE BUTCHERS /SK/, FLY TOMORROW (CZ), MATTIA MÜLLER & THE GERIATRIX (SK), THE PEANUTS (CZ), HOT B.B.Q. (USA, CZ, SK),  TONY BIGMOUTH PEARSON (SK), BLACKBERRY BROTHERS (PL),  BEANS & BULLETS (SK), BLACKJOB (PL), EVA HALCZYN BLUES PROJECT (SK) DOGGYBAG (CZ), YANKE BLUES BAND (PL), CROSSROAD (CZ), GEORGE DYER BAND (PL), THE BLUES PERSPECTIVE BAND (PL), BLUEWINE (SK), PETR "DŽETRO" RITZKA (CZ), BACKSiGHT (CZ), HER MEMORIES (SK), BACK TO ROOTS (CZ), GIEDI PRIME (CZ, USA)

Autor: BA - Michale Horáková, foto: archiv šumpersko.net

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.