Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Na polesí Rejvíz proběhne osmý ročník závodu Zlatohorská magistrála

16. února 2019 - 09:42

Zpět na seznam článků

Výtěžek ze startovného darují organizátoři na opravu kostela sv. Anny v Horním Údolí

Na polesí Rejvíz proběhne osmý ročník závodu Zlatohorská magistrála

Na polesí Rejvíz proběhne osmý ročník závodu Zlatohorská magistrála

Běh na lyžích, střelba ze vzduchovky, ale především - příspěvek na dobrou věc. V takovém duchu se ponese další ročník Zlatohorské magistrály, která startuje příští sobotu, 23. února, a svou trasou povede i přes polesí Rejvíz, které spravují Arcibiskupské lesy a statky Olomouc.

Výtěžek ze sportovní soutěže poputuje na dokončení rekonstrukce kostela sv. Anny v Horním Údolí. ,,Pro účastníky závodu máme připravenou biatlonovou trasu s délkou okruhu zhruba tři kilometry. Závodníci mají za úkol dvakrát projet okruh a vzduchovkou nastřílet co možná nejvíce bodů v terči. Děti do jedenácti let mají trasy kratší, naopak zdatnější sportovci se mohou utkat v kategorii „profi“, která obsahuje čtyři závodní okruhy,“ uvádí hlavní organizátor závodu Michal Gargulák a dodává, že na závěr bude pro účastníky připraveno občerstvení.

trasa závodu 2019 web závodu

 Jedná se tak o již druhý kostel, který se i za pomocí sportovců podařilo zrekonstruovat. ,,Když jsme v minulosti začínali s pořádáním závodů, oslovilo nás občanské sdružení v Dolním Údolí, zda bychom nepřispěli na obnovu kostela sv. Acháce. Od té doby jsme výtěžky ze závodu horských kol i ze závodu běžek věnovali na opravu tohoto kostela, který se podařilo úspěšně dokončit a dnes v něm probíhají mše, koncerty, výstavy a další podobné akce,“ vysvětluje Michal Gargulák.

kostel sv. Anny v Horním Údolí zdroj foto: web turistika.cz

Všichni jsme věděli, že v lese v Horním Údolí je kostel sv. Anny ve velmi špatném stavu, o kterém jsme často hovořili, jaká je to škoda, že tohle krásné místo je v zapomnění. ,,Jednoho dne přišel kamarád s nápadem, že by si přál kostel opět oživit. Slovo dalo slovo a kostel začal nabývat nové podoby,“ pochvaluje si Michal Gargulák s tím, že za opravou kostela stojí spousta práce místních obyvatel, chalupářů, nadšenců a hlavně sponzorů, kteří se na tom podílí, včetně účastníků závodu, jejichž startovné putuje na nákladné opravy.

Závod startuje 23. února v devět hodin v Horním Údolí u lyžařského vleku. ,,Veškeré informace o závodě naleznete na webových stránkách zlatohorskamagistrala," upřesnila Dagmar Málková.

Autor: red.,Dagmar Málková

Fotogalerie

Na polesí Rejvíz proběhne osmý ročník závodu Zlatohorská magistrála

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.