Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

Na výměnu kotlů je v Olomouckém kraji nově více peněz

28. listopadu 2017 - 15:01

Zpět na seznam článků

Lidé se nově mohou hlásit do 30. dubna

Na výměnu kotlů je v Olomouckém kraji nově více peněz

Olomoucký kraj - sídlo úřadu zdroj foto: Olk

Radní Olomouckého kraje schválili v pondělí 27. listopadu zásadní změny v kotlíkových dotacích. Na peníze, určené k výměně starých kotlů za nové, teď dosáhne více lidí, kteří se nově mohou hlásit až do 30. dubna příštího roku.

Z původních 124 miliónů korun navýšilo hejtmanství rozpočet dotačního projektu na téměř 167 miliónů. „V polovině listopadu jsme evidovali více než tisíc pět set žádostí a zájem žadatelů byl vyšší, než původně vyčleněné finanční prostředky. Proto jsme se rozhodli navýšit dotační program o dalších třiačtyřicet miliónů korun,“ informoval náměstek hejtmana Pavel Šoltys.

Letos poprvé mohou zájemci většinu dotačních formulářů vyplnit elektronicky na webových stránkách ZDE. Na stejném místě najdou také informace k dotačnímu programu, návod k vyplnění žádosti, včetně postupu pro následnou elektronickou evidenci formuláře.

Olomoucký kraj - kotlíkové dotace zdroj foto: Olk

Do deseti pracovních dnů od elektronické evidence pak musí vyplněnou žádost doručit na kraj osobně. „Účelem těchto dotací je, aby se v regionu zlepšilo životní prostředí, protože kouř ze starých kotlů se na jeho znečištění výrazně podílí,“ vysvětlil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Finanční podpora je poskytována na výměnu kotlů první a druhé emisní třídy na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech na území celého kraje. Lidé mohou díky dotacím ušetřit při pořízení kotlů na pevná paliva, plyn nebo tepelných čerpadel. Podporu naopak nezískají při koupi kotle na uhlí či kombinovaného kotle s ručním přikládáním.

Autor: red., V. Lichnovský - olk

Fotogalerie

Olomoucký kraj - sídlo úřadu                   zdroj foto: Olk

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.