Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Nejlépe třídí odpad v Ostružné

19. května 2018 - 08:42

Zpět na seznam článků

Do krajského kola se zapojilo téměř čtyři sta měst a obcí

Nejlépe třídí odpad v Ostružné

Zástupci měst a obcí Olomouckého kraje, jejichž obyvatelé v minulém roce nejlépe třídili odpad, za to dnes v prostorách fortové pevnosti v Křelově - Břuchotíně převzali ocenění. Porota rozhodovala v celkem pěti kategoriích. „Výtěžnost tříděného odpadu v našem kraji pořád roste a potvrzuje se tak, že lidé přikládají třídění odpadu stále větší váhu. Vítězové Keramické popelnice ukazují cestu jiným obcím, kde třeba ještě třídění nedávají tak velký význam,“ uvedl Jan Zahradníček, druhý náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

krajské kolo soutěže Keramická popelnice zdroj foto: Olk

Do soutěže se zapojilo 396 obcí a měst Olomouckého kraje. V kategorii nejmenších vesnic do pěti set obyvatel jsou v třídění plastů, papíru, skla a nápojových kartonů nejlepší občané Ostružné. Také kategorie obcí od pět set jeden do dvou tisíc obyvatel má staronového šampiona, a to vesničku Majetín. „Chtěla bych poděkovat všem občanům, kterým se snažíme dlouhodobě vytvářet takové podmínky, aby pro ně třídění bylo co nejpohodlnější. Každý rok doplňujeme sběrná místa, letos jsme například nově zavedli sběr kovů. Do aktivit se pravidelně zapojují i naši hasiči, kteří pomáhají se sběrem železného šrotu a vysloužilého elektra,“ neskrývala radost z vítězství starostka Majetína Miroslava Zavadilová.

V kategorii obcí od dvou tisíc jeden do patnácti tisíc obyvatel zvítězil Jeseník. Mezi městy nad patnáct tisíc obyvatel třídili stejně jako v předchozím roce nejlépe lidé v krajské metropoli.

výsledky zdroj: olk

Nově mohly letos radnice obdržet ocenění za odpadový počin roku. Odpadový lev je určen obci, které se díky intenzivní práci na odpadovém systému podařilo dosáhnout největšího zlepšení. V této speciální kategorii zvítězila Litovel.

Nedílnou součástí ocenění jsou i motivační odměny na podporu odpadového hospodářství, které obcím na medailových příčkách poskytne Olomoucký kraj. Obce si mezi sebe v závislosti na konečném umístění rozdělí přes tři sta tisíc korun.

Autor: red., olk., zdroj foto: olk.

Fotogalerie

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.