Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Neviditelní chodci ohrožují nejen sebe

21. listopadu 2017 - 14:33

Zpět na seznam článků

Výsledky dopravně bezpečnostní akce v kraji

Neviditelní chodci ohrožují nejen sebe

DBA Olomoucký kraj zdroj foto: PČR

Bezmála tři sta dopravních a pořádkových policistů v Olomouckém kraji se zapojilo v první polovině listopadu do dopravně bezpečnostní akce zaměřené na viditelnost chodců v podzimním období.

Zákon ukládá od února loňského roku povinnost chodcům, mít oděv při chůzi mimo obec opatřen reflexním prvkem. „Bohužel se stále setkáváme s takovými, kteří za snížené viditelnosti jsou takřka neviditelní. Proto tato akce byla zaměřena právě na ně.  Mimo obec za snížené viditelnosti policisté zkontrolovali 376 chodců. 351 chodců během chůze mimo obec bylo vybaveno reflexními prvky. Pětadvacet chodců tuto povinnost nesplnilo a policisté jim uložili blokovou pokutu v celkové výši tři a půl tisíce korun,“ informovala vrchní komisařka policie Olomouckého kraje Marta Vlachová. 

DBA Olomoucký kraj zdroj foto: PČR

Policejní kontrole neušla ani necelá tisícovka řidičů. „U 138 bylo zjištěno porušení zákona, za což byli potrestáni uložením pokuty v celkové výši 30,5 tisíce korun. Jednalo se hlavně o porušení nejvyšší povolené rychlosti a to v patnácti případech, dále pět řídilo pod vlivem alkoholu, pět nepoužilo během jízdy bezpečnostní pásy a dvanáct mělo nevyhovující technický stav vozidla,“ informovala Vlachová.

DBA Olomoucký kraj zdroj foto: PČR

Také u osmadvaceti cyklistů bylo zjištěno porušení zákona. „Všichni jistě chceme, aby na našich silnicích nedocházelo k vážným dopravním nehodám. Za deset měsíců letošního roku máme na silnicích Olomouckého kraje hlášeno 4.272 dopravních nehod, při kterých zemřelo dvaadvacet osob. Je to o 116 nehod více než za stejné období loňského roku. Na následky zemřelo o čtrnáct osob méně,“ sdělila vrchní komisařka.

Autor: red., pis. zdroj foto: PČR

Fotogalerie

DBA Olomoucký kraj                         zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.