Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zde je místo pro Vaši reklamu

O víkendu opět startuje JeLyMan

20. února 2019 - 15:14

Zpět na seznam článků

Paprsek hlásí ideální sněhové podmínky

O víkendu opět startuje JeLyMan

O víkendu opět startuje JeLyMan zdroj foto: R. Valoušek

Na Paprsku v srdci Jeseníků, kde odstartuje již šestý závod největšího českého seriálu v běhu na lyžích, čeká na účastníky Jesenického lyžařského maratonu (JeLyMan) více než metr sněhu. Online registrace ve středu 20. února v noci končí, ale další zájemci mají možnost se přihlásit na místě v den závodu.

JeLyMan 2019

Přeneste se seriálem v běhu na lyžích do krásného prostředí na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. Staňte se účastníky největší série pro běžce na lyžích. A nebojte, rozhodně nejde o žádný šampionát nejlepších českých závodníků. Tratě jsou uzpůsobeny naprostým začátečníkům.

Trasy povedou běžce z Velkého Vrbna a zpět v okolí horské chaty Paprsek u Starého Města pod Sněžníkem. Na trati na ně čekají prudká i táhlá stoupání, stejně tak jako dlouhé roviny. Hobíci si najdou dostatek času na kochání z dokonalé okolní přírody.

ilustrační snímek zdroj foto: R. Valoušek

V cíli na každého bude čekat pamětní medaile a na trase spousta zážitků a nových sportovních přátel. SkiTour, pro kterou to bude letošní závěrečná zastávka, je známá svou přátelskou atmosférou. Na její start se staví všichni, kteří mají rádi běžecké lyžování, a to od naprostých začátečníků po zkušené a otřelé borce.

V sobotu odstartují celý program nejmladší závodníci, kteří vyrazí do dětských běhů, dospělé čeká první den dvacet kilometrů volnou technikou. Neděle pak nabídne jen dospělé závody klasickou technikou, kterých se ale často účastní i mladší účastníci, a to především závodu na deset kilometrů.

Autor: red., R. Valoušek, zdroj foto: R. Valoušek

Fotogalerie

O víkendu opět startuje JeLyMan    zdroj foto: R. Valoušek

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.