Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

OK4EU zahájilo spolupráci s Českou školou bez hranic v Bruselu

23. července 2014 - 15:12

Zpět na seznam článků

Zařízením, kam dochází děti Čechů žijících v Belgii

OK4EU zahájilo spolupráci s Českou školou bez hranic v Bruselu

OK4EU zahájilo spolupráci s Českou školou bez hranic v Bruselu zdroj foto:Š.Krajča

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU zahájilo spolupráci s Českou školou bez hranic v Bruselu, která byla založena v lednu 2010 a funguje pod záštitou krajanského spolku Beseda.

Ve škole se zábavnou formou vyučuje český jazyk pro děti ve věku od 18 měsíců do 10 let. „Školu navštěvují děti pocházející ze smíšených manželství a českých rodin žijících v Belgii. Tyto rodiny posílají své děti do zahraničních škol, ve kterých mnohdy úplně chybí výuka českého jazyka,“ uvedl zástupce OK4EU Štěpná Krajča. Škola nabízí také hudební vzdělání pro děti i dospělé a pořádá divadelní a jiné kulturní akce. Síť škol je v mnoha evropských městech a partnerské školy jsou také v USA, Austrálii, Jižní Americe nebo v Africe.

Sdružení věnovalo při příležitosti slavnostního ukončení školního roku 2013/2014 dětem drobné dárky a propagační předměty Olomouckého kraje. „Zprostředkovali jsme pracovní stáž v České škole bez hranic v Bruselu studentce Univerzity Palackého Alžbětě Trtkové, která zde bude v zimním semestru 2014 na praxi,“ informoval Štěpán Krajča.

děti obdržely drobné dárky

OK4EU zprostředkovává pracovní příležitosti jak ve své kanceláři, tak i na jiných místech v Bruselu a pravidelně o těchto nabídkách své členy informuje. „Navazování kontaktů je jednou z hlavních činností Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu. V evropských institucích pracují stovky Čechů, kteří žijí v Bruselu se svými rodinami, a je dobře, že je Olomoucký kraj v české komunitě vidět,“ doplňuje náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer.

Další akcí, na které bude sdružení s Českou školou bez hranic spolupracovat, bude Mikuláš pro děti.

Autor: red.,Š.Krajča

Fotogalerie

 OK4EU zahájilo spolupráci s Českou školou bez hranic v Bruselu   zdroj foto:Š.Krajča

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.