Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního trenéra až jsem přebral

22.04.2024 - Vladimír Velčovský: Tak dlouho jsem vybíral hlavního...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Obec Písařov oslaví 740 let od svého vzniku

03. července 2018 - 10:57

Zpět na seznam článků

Říká se, že „až se všichni Pisaráci sejdou, bude konec světa“ ale vy se nebojte a letos určitě přijeďte, zvou pořadatelé

Obec Písařov oslaví 740 let od svého vzniku

Písařov zdroj foto: FB Písařov

Písařov si v letošním roce připomene 740 let svého trvání Sjezdem rodáků a přátel obce. Třídenní akce, která se koná ve dnech 13. - 15. července, probíhá pravidelně každých deset let od roku 1968. Jedinou výjimkou byla oslava 725. výročí v roce 2003. První písemná zpráva o obci je v tzv. privilegiu štítecké rychty z roku 1278, kde je Písařov uváděn latinským názvem Villa Scriptoris.

Organizátorům letošního sjezdu se podařilo připravit bohatý kulturní program. Setkání bude zahájeno v pátek taneční zábavou a slavnostním ohňostrojem. Hlavní sobotní program na sále obecního úřadu zpestří známý imitátor Václav Faltus, vystoupí iluzionista, mažoretky a šermíři. K tanci či poslechu bude hrát Vašek a Pepa. 

pozvánka zdroj: obec

Souběžný program ve venkovním areálu bude patřit zejména mladším návštěvníkům.

V sobotu můžete navštívit místní školu a kostel. Rovněž budou zpřístupněny nově zrekonstruované prostory úřadu a muzea. Pro sběratele je připraveno sjezdové razítko a suvenýry, turisté jistě ocení novou turistickou vizitku. V neděli můžete zavítat na koncert Scholy Gaudium v kostele, věřící se sejdou k ekumenické modlitbě u kříže pod lipami. Nedělní odpoledne bude již tradičně patřit utkáním v kopané. Derby rivalů z Písařova a Štítů okoření fotbalová utkání žáků a přípravek.

Pestrý program, jehož hlavním cílem je setkání rodáků a přátel obce všech generací, bude pro všechny návštěvníky zdarma.

Autor: red., Jiří Pavlas

Fotogalerie

Písařov                               zdroj foto: FB Písařov

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.