Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Ombudsmana energetické společnosti v regionu oslovilo více než osm set zákazníků

08. února 2018 - 09:13

Zpět na seznam článků

Vyhověl bezmála stovce klientů

Ombudsmana energetické společnosti v regionu oslovilo více než osm set zákazníků

Josef Sedlák - Ombudsmana energetické společnosti zdroj foto: V. Sobol

Zájem o služby Ombudsmana Skupiny ČEZ, který před více než osmi lety jako první v energetickém sektoru České republiky začal sloužit zákazníkům, projevilo od počátku přes šest tisíc klientů. Jen loni obdržel podněty od bezmála třinácti set zákazníků.

Ombudsman opětovně přezkoumává případy klientů, kteří nebyli spokojeni s vyřízením své stížnosti či reklamace již dříve podané u příslušné energetické společnosti.

jak kontaktovat ombudsmana zdroj: ČEZ

V severomoravském regionu dosud ombudsman řešil celkově osm set deset podnětů zákazníků, vstříc vyšel šestadevadesáti z nich. „Za osm let fungování mého týmu jsme vyhověli zákazníkům v celé České republice v sedmi set třiceti případech, což je zhruba dvanáct procent všech došlých podnětů. V průběhu let zaznamenáváme rostoucí důvěru klientů i jejich povědomí o roli ombudsmana v rámci celkového zákaznického servisu,“ rekapituluje Josef Sedlák, Ombudsman ČEZ.

Vloni rozhodl ombudsman ve prospěch zákazníka v případě dvě stě pětačtyřicet podání a vyzval příslušnou energetickou společnost, aby zákazníkovi vyhověla. „Z toho v dvě stě jedenácti případech,  došlo k uznání požadavku zákazníka. Naopak ve čtyřiatřiceti situacích použil ombudsman specifický přístup a zohlednil zejména sociální situaci podatele. Na severní Moravě loni ombudsman vyhověl dvaatřiceti zákazníkům,“ uvedl tiskový mluvčí Vladislav Sobol.

Největší množství řešených podání připadla v loňském roce na oblasti smluvních záležitostí, reklamace měření, reklamace zálohy plateb, reklamace poškozeného spotřebiče a odkladu splatnosti. „Snažíme se vyjít vstříc každému zákazníkovi, mnohdy to ale není možné. Za příklad si můžeme vzít třeba stížnosti na nedodržení termínu realizace připojení. V několika případech jsem skutečně zaznamenal pochybení na straně energetické skupiny nebo projektanta. Drtivá většina případů nedodržení termínu realizace přípojky ze strany společnosti však spočívá v nemožnosti vyřešit v daném čase problém věcných břemen z důvodu překážek vlastníků. Vždy jsou to překážky související s neochotou vlastníků umístit distribuční zařízení na svém pozemku nebo jsou to přemrštěné finanční požadavky vlastníků spojené s věcným břemenem,“ bilancuje každodenní agendu nejen v uplynulém roce Josef Sedlák.

Autor: red., V. Sobol

Fotogalerie

Josef Sedlák - Ombudsmana energetické společnosti   zdroj foto: V. Sobol

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.