Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zde je místo pro Vaši reklamu

Opilý řidič nezvládl pohled na zapnutý policejní maják

18. února 2018 - 12:20

Zpět na seznam článků

Před jízdou vypil čtyři piva

Opilý řidič nezvládl pohled na zapnutý policejní maják

Poněkud kuriózní dopravní nehodu řešili policisté v kraji. V sobotu 17. února po osmé hodině prováděli hlídkovou činnost v Kostelci na Hané.

Při jízdě za Octavií se policistům nezdál styl jízdy vozidla a rozhodli se provést kontrolu jeho řidiče. „Na služebním vozidle proto zapnuli maják a světelný nápis „STOP POLICIE“. Na to řidič Octavie reagoval stržením řízení doprava. Následkem toho vozidlo vyjelo mimo komunikaci a po přejetí chodníku narazilo do oplocení u rodinného domu,“ uvedl tiskový mluvčí policie Olomouckého kraje František Kořínek.

DN Kostelec na Hané zdroj foto: PČR

Ke zranění osob při havárii nedošlo. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun,“ informoval mluvčí.

DN Kostelec na Hané zdroj foto: PČR

Policisté u sedmačtyřicetiletého řidiče následně provedli dechovou zkoušku, kterou změřili hodnotu 2,39 promile alkoholu v dechu. „Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal vypití čtyř desetistupňových piv během předchozí noci,“ sdělil František Kořínek.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz řízení motorových vozidel. Další jízdu mu policisté zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz,“ upřesnil mluvčí.

 
 

Autor: red., pis. zdroj foto: PČR

Fotogalerie

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.