Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Oranžové přechody jdou do finále

23. února 2017 - 11:21

Zpět na seznam článků

Termín pro podání žádostí vyprší 28. února

Oranžové přechody jdou do finále

osvětlený přechod v Olšanech zdroj foto: archiv

Obce, města a školy mají poslední možnost požádat o příspěvek na bezbariérové školy a bezpečné osvětlení přechodů pro chodce. Žádosti je třeba podat do konce února.

Jednoduchý webový formulář je možné vyplnit přímo na internetových stránkách www.nadacecez.cz. „Zjednodušili jsme administrativu sjednocením termínů podávání žádostí. Uzávěrka se blíží a nezbývá než připomenout všem, aby využili příležitosti a do projektů se zapojili,“ uvedla ředitelka nadace Michaela Ziková a napověděla „V průměru podpoříme každou třetí žádost. Šance je tedy veliká.“

V rámci grantového řízení Oranžové přechody podporuje nadace také výstavbu vhodného osvětlení na přechodech pro chodce.Ty jsou častým místem dopravních nehod, mnohdy s tragickými následky. „Častou příčinou těchto nehod bývá špatná viditelnost. Vhodné osvětlení nebezpečných přechodů přitom dokáže tuto smutnou statistiku nehodovosti snížit o dvě třetiny. Města a obce mohou žádat až o 120 tisíc korun,“ upřesnil mluvčí Vladislav Sobol.

Hoštejn - slavnostní otevření nového přechodu pro chodce před základní školou zdroj foto: V. Sobol

Grantové řízení Oranžové schody pomáhá mladým lidem s tělesným postižením se začleněním mezi ostatní studenty. „Odstraňuje bariéry například nákupem plošin, výtahů, schodišťových sedaček nebo zvukových a světelných naváděcích systémů a tím minimalizuje překážky, které handicapovaným brání v cestě za vzděláním. Základní, střední či vyšší odborné školy mohou o příspěvek v maximální výši 500 tisíc korun požádat jednou za rok,“ sdělil Vladislav Sobol.

Autor: red., V. Sobol

Fotogalerie

osvětlený přechod v Olšanech                zdroj foto: archiv

Související články

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.