fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Pavel Zitta zve na pálavský bonusový závod, který uzavře letošní ročník Horské výzvy

11. října 2017 - 09:45

Zpět na seznam článků

Tohle už je finále!

Pavel Zitta zve na pálavský bonusový závod, který uzavře letošní ročník Horské výzvy

Pavel Zitta zve na pálavský bonusový závod, který uzavře letošní ročník Horské výzvy zdroj foto: archiv

Rock Point – Horská výzva uzavře letošní 7. ročník už tento víkend na Pálavě.

V Mikulově pořadatelé tohoto oblíbeného seriálu horských běhů a trekingu připravili slavnostní vyhlášení celkových vítězů právě uplynulého ročníku a jako bonus přichystali samostatně hodnocený šestý nadstavbový závod. „Rosničky na Pálavě hlásí slunečno a příjemných šestnáct stupňů. Připraveny jsou netradičně dvě krásné trasy Long a Short přes pálavské kopce. Nachystán je ale raut, živá hudba a na Moravě přirozeně nemůže chybět ani vínečko. Celý den jsme záměrně koncipovali jako příjemnou tečku na závěr naší sezóny a ponese se v duchu hesla – víno, ženy, běh,“ usmál se Pavel Zitta, ředitel seriálu Rock Point – Horská výzva, který letos dopisuje svou sedmou kapitolu.

Pavel Zitta - ředitel seriálu RP - Horská výzva foto: archiv šumpersko.net

V rámci uplynulého ročníku na běžce čekalo pět závodních horských destinací po celém Česku a vždy tři délky tras. Ti nejlepší z každé kategorie se sejdou právě o víkendu na Moravě u slavnostního vyhlášení. Ještě před ním ale pořadatelé připravili „oddychový“ běh na závěr pro širokou veřejnost a všechny milovníky pohybu v přírodě. Tentokrát jsou na programu jen dvě distance – Long (26 km) a Short (13 km).

bonusový závod - Pálava zdroj: HV

Obě vlny odstartují ve stejný čas v jedenáct hodin z mikulovského Amfiteátru pod Turoldem. Na Longisty čeká trasa ve tvaru osmičky, když se běžci vydají přes Svatý kopeček a Starou horu do Klentnice. Zatímco krátká trasa se stočí přes Stolovou horu zpět k Mikulovu, Long pokračuje na smyčku pod Děvín, Dívčí hrady až k Dolním Věstonicím a pak přes Horní Věstonice, Sirotčí hrádek a Stolovou horu do cílového Mikulova. Na trase jsou dvě občerstvovací stanice v Klentnici (9. km) a v Horních Věstonicích (17,5. km).

Horská výzva 2017 byla pod heslem: Dej výzvu zdroj:HV

Časový limit je stanovený na osm, resp. šest hodin. „Věřím, že nás čeká velmi příjemná sobota, na kterou jsou zvaní opravdu všichni, kdo nechtějí den zabít u televize. Závod je vypsaný pro jednotlivce, dvojice i dogtrekaře a stále je možné přihlásit se na místě v den konání, takže dorazte, na Pálavě bude legrace,“ zve na nadstavbový závod Pavel Zitta.

Autor: red., P. Pátek

Fotogalerie

Pavel Zitta zve na pálavský bonusový závod, který uzavře letošní ročník Horské výzvy   zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.