Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Lesníci se připravují na kůrovce

23.04.2024 - Lesníci se připravují na kůrovce - První masivní...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Petra Zsáková zve na Festival „Být ženou“

23. května 2018 - 22:17

Zpět na seznam článků

Letos pod širým nebem

Petra Zsáková zve na Festival „Být ženou“

Petra Zsáková zve na Festival Být ženou zdroj foto: archiv šumpersko.net

Festival Být ženou vznikl před čtyřmi lety, abychom si i v Šumperku připomněli Světový den respektu k porodu a mnoho tváří a témat ženy. Letos se poprvé uskuteční v Pavlínině dvoře, jehož brány se otevřou návštěvníkům v sobotu 26. května od deseti hodin. Festival je určen všem ženám různého věku, stavu i povolání. A nejenom jim - jsou zde vítáni také muži a děti, pro něž chystáme aktivní program.

Seznam přednášek je jistě bohatý a zajímavý. Dopoledne bude povídat výborná soukromá olomoucká porodní asistentka Kristina Neubertová Zemánková o tom, jestli bolest patří k porodu a jak se na ni připravit. Druhou ženou festivalu je Jana Urbánková, bylinkářka a lektorka řady workshopů a seminářů, která pohovoří o harmonii v nás a proč je tak těžké toho někdy dosáhnout. Další inspirující přednášku nabídne známá léčitelka a vědma Eva Pitnerová. Bude se zamýšlet nad tématem, jaké je to být ženou v letošním roce.

program

V programu máme i jednoho zajímavého muže – Marka Cinka, který bude mít přednášku na téma Mistr v nás. Marek vyřezává nádherné dřevěné sochy, doplněné drahými kameny a některé z nich přiveze i na náš festival. Určitě stojí za to se s tímto mužem osobně setkat.

Poslední přednáška bude na téma Sexuální vědomí a kultivace životní síly. Představí ji Monika Michaelová, lektorka tantry, šamanka a především žena, která částečně žije u kmene Kogi a snaží se propojovat domorodou kulturu s tou naší. V neděli 27. května bude ještě možnost zúčastnit se i jejího celodenního semináře.

Závěr celého festivalu uzavře prožitkový workshop Léčivého zpívání s ostravskými muzikoterapeuty Kateřinou a Tomášem Pokornými. Tradičně už každý rok festival provází i výstava – tentokrát to budou jemné a nápadité mandaly Zuzany Krulové. „Po celou dobu bude možné ochutnat vynikající občerstvení – od polévek, přes zeleninové saláty, dortíky, až po dobrou kávu. Těšit se můžete i na stánky s ručně dělanými radostmi,“ uvedla jedna z organizátorek festivalu Petra Zsáková.

I doprovodný program všechny návštěvníky mile potěší. Olomoucké kadeřnictví Zelená hlava vám vykouzlí zajímavý účes nebo si můžete nechat něco namalovat hennou. Těhotným nabízíme bellypaiting (památeční malování na bříško), reflexní masáže si lze dopřát od Věry Vyšňovské, Jana Šulová z Velkých Losin doveze své krásné tvořivé omalovánky.

Festival bude probíhat v sobotu 26. května od deseti hodin ráno až do dvacáté hodiny v Pavlínině dvoře v Šumperku.

Autor: red.,dk - M. Horáková

Fotogalerie

Petra Zsáková zve na Festival Být ženou   zdroj foto: archiv šumpersko.net

Další články z rubriky

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.