Neděle 28. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Léčba pacientů s poruchou hybnosti

27.04.2024 - Léčba pacientů s poruchou hybnosti - Zaměří se na ni...

Počasí

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 12 - PoloJasno

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 13 - SkoroJasno

Policie upozorňuje občany, že v Zábřeze se zvýšil počet krádeží vozidel!

03. listopadu 2017 - 20:04

Zpět na seznam článků

Jak se ubránit zlodějům radí inspektorka Jiřina Vybíhalová

Policie upozorňuje občany, že v Zábřeze se zvýšil počet krádeží vozidel!

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

V šumperském regionu bylo od začátku letošního roku, dle sdělení policie, zaznamenáno šestnáct krádeží vozidel.

V této souvislosti zábřežští policisté upozorňují občany, že odcizení aut v krátkém období zaznamenali téměř na celém teritoriu města Zábřeh (Krumpach, Severovýchod, ČSA). „Předmětem zájmu pachatelů se staly vozy značky Škoda, konkrétně Škoda Octavia, Fabia a Roomster,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

Základní zabezpečovací prvky, tzv. imobilizéry, mívají moderní vozidla instalována standardně výrobcem. „Pro řádné zabezpečení vozu doporučujeme užití mechanických a elektronických zabezpečovacích prvků. Záleží na každém majiteli, pro jaké zabezpečovací zařízení se rozhodne. Důležitou roli jistě hraje cena zařízení, stáří a hodnota vozidla,“ říká Jiřina Vybíhalová.

Obecně však platí, že nejúčinnějším opatřením ke snížení rizika odcizení je kombinace několika zabezpečovacích prvků. „Nejbezpečnější je parkování vozidla v garáži nebo na hlídaném parkovišti. V ostatních případech parkujte na přehledných, veřejně přístupných a dobře osvětlených místech, nejlépe poblíž bydliště. Praktické je parkovat blízko chodníku či obrubníku, abyste snížili riziko odcizení kol,“ radí policejní mluvčí.

Policisté dále připomínají, že naše lhostejnost zlodějům nahrává. „Věnujte pozornost pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už se dokonce do některého vloupává, ihned o této skutečnosti informujte policisty na lince 158,“ nabádá Jiřina Vybíhalová, která upřesnila: „Pro případ, že by přes veškerá preventivní opatření došlo k odcizení vozidla, pořiďte si při pořízení auta jeho fotografii a popis odlišných a nápadných znaků. Vhodné je označit důležité součásti tzv. neviditelnou fixou, jejíž nápisy se objeví až pod UV lampou.“

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Jídlo na ulici láká na dobroty z celého světa

Jídlo na ulici láká na dobroty z celého světa

Osmý ročník zabřežského gastro festivalu

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.