Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Policie zastavila na Olomoucku 1052 vozidel

19. dubna 2017 - 07:43

Zpět na seznam článků

Výsledek velikonoční akce „X“

Policie zastavila na Olomoucku 1052 vozidel

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Dopravně bezpečnostní celorepubliková akce ve dnech 12. -17. dubna proběhla také na teritoriu územního odboru Olomouc.

Byla zaměřena zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel aj. Informovali jsme ZDE

Do akce bylo zapojeno téměř osm desítek policistů pořádkové a dopravní policie. „Policisté zkontrolovali 1 052 vozidel a jejich řidičů a zjistili celkem 160 přestupků. Za  144 z nich uložili blokové pokuty v celkové výši za 53 tisíc korun,devět přestupků oznámili do správního řízení,“ sdělila výsledek akce tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Z celkového počtu zjištěných přestupků se ve 33 případech jednalo o porušení  stanovené rychlosti. „Ve čtyřiadaceti případech uložili blokové pokuty - devět případů bylo oznámeno do správního řízení. Ve třech případech bylo zjištěno požití alkoholických nápojů, v jednom případ zjištěn trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, ve třinácti případech se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů, v osmnácti případech o nevyhovující technický stav vozidla a v ostatních případech o porušení povinností, které vyplývají řidičům ze zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ upřesnila Irena Urbánková.

AKTUALIZOVÁNO: V souvislosti s velikonočními svátky proběhla také v okrese Šumperk ve stejném období, dopravně bezpečnostní akce, které se zúčastnilo 71 policistů. „Bylo zkontrolováno 665 vozidel a zjištěno 147 dopravních přestupků. Z nich nejčastěji se jednalo o porušení rychlosti – 69 případů,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Ivana Paroulková.

Požití alkoholu před jízdou policisté u žádného z kontrolovaných řidičů nezjistili. Mezi přestupky patřilo v šestnácti případech nepoužívání bezpečnostních pásů a nevyhovující technický stav vozidlo mělo 22 řidičů.

Autor: red., pis

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.