Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Potravinářská inspekce zahájila zostra kontroly veřejného stravování

28. ledna 2015 - 22:32

Zpět na seznam článků

Hned dvě uzavřela

Potravinářská inspekce zahájila zostra kontroly veřejného stravování

uzavřena výrobna obědů zdroj : SZP

Státní zemědělská a potravinářská inspekce při  kontrole 27. ledna uzavřela výrobnu rozvážených obědů, fungující přes internet webových stránkách:dobre-jidlo-na-rozvoz.cz a provozovnu veřejného stravování Cukrárna U Krtečka, z důvodů závažných porušení hygieny.

Při kontrole 27. ledma SZPI hygienicky nepřijatelnou situaci v provozovně – výrobně balených hotových jídel - Vladimír Piskáček v Ústí nad Labem. „Kontrolovaná osoba vyráběla  balená hotová jídla - obědové menu cca 50 kusů denně - v kuchyňském koutě neodděleném od soukromých obytných prostor v bytě 1+1 a to za všeobecně nepřijatelných provozních podmínek,"uvedl tiskový mluvčí Státní obchodní a potravinářské inspekce, Pavel Kopřiva.

uzavřený provoz

uzavřený provoz

V prostorách chyběla například lednice na uchování surovin a připravených jídel, dřez byl používán na mytí domácího nádobí. „Vybavení i prostory pro přípravu jídel nebyly dostatečně uzpůsobeny pro udržení základních hygienických podmínek, nutných pro zaručení bezpečné výroby potravin, „doplnil mluvčí

Další uzavřenou provozovnou byla Cukrárna U Krtečka v Jablonci nad Nisou, kterou provozuje podnikatelka Jana Žloutková. „Vzhledem k rekonstrukčním a stavebně nedokončeným pracím ve skladové a částečně i výrobní části provozovny docházelo k riziku kontaminace surovin pro výrobu a ploch určených pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků a výrobků studené kuchyně,“  přiblížil Pavel Kopřiva.

uzavřený provozV užívaných prostorách byly nedokončené či nedostatečně zakryté narušené stěny i stropy. Částečně obnažené zdivo s elektroinstalací představovalo celkově nevhodné prostředí pro skladování a výrobu potravin. „V daných podmínkách tak nebylo ani možné zajistit odpovídající čištění a sanitaci prostor,“ upřesnil Kopřiva uzavřený provoz

Inspeketoři přistoupili k uložení opatření ve formě zákazu užívání prostor. „Znamená to, že až až do odstranění zjištěných nedostatků a zahájí s oběma provozovateli správní řízení o uložení pokuty,“ dodal mluvčí.

 

Autor: red.,P. Kopřiva, zdroj foto:SZPI

Fotogalerie

uzavřena výrobna obědů zdroj : SZP
uzavřena výrobna obědů                zdroj : SZPI
uzavřena výrobna
ro skladování a výrobu potravin. „V daných podmínkách tak nebylo ani možné zajistit odpovídající čištění a sanitaci prostor,“ upřesnil
uzavřena výrobna obědů                zdroj : SZPI

Související články

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.