Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Přehlídka cestovatelských a outdoorových filmů

07. března 2019 - 13:37

Zpět na seznam článků

Expediční kamera nabídne i hmyzí gastronomii

Přehlídka cestovatelských a outdoorových filmů

EK film Waiau zdroj foto: z.k.

Milovníci dobrodružství a objevování se mohou v polovině března opět těšit na přehlídku cestovatelských a outdoorových filmů Expediční kamera. Ta se letos v zábřežském kině Retro uskuteční v sobotu 16. března a nabídne nadmíru bohatý program.

A jaké filmy diváci v Zábřehu uvidí?

Český snímek Matsés zachycující expedici do nitra peruánské džungle, mrazivý příběh horolezce zraněného těsně pod vrcholem vysněné hory v pohoří Kašmír, novozélandské adrenalinové putování na horských kolech, medailonek americké handicapované lezkyně ve snímku Stupmed a také Kroky na hraně neboli běžeckou výpravu slovenských ultraběžců po stopách židovské historie.

Kromě pěti soutěžních snímků „expedička“ uvede rovněž dokument postřelmovských horolezců Zdeňka a Jakuba Mikulových o jejich cestě na šestitisícové vrcholy v oblasti bolívijského města La Paz. Festivalový program zpestří také komentovaná kuchařská show spojená s degustací hmyzích specialit. „Hmyzí gastronomii do Zábřehu přijede propagovat Milan Václavík, jeden z nejzkušenějších hmyzích kuchařů u nás. Hmyz bude připravovat přímo před zraky návštěvníků,“ přiblížil pořadatel Zdeněk David.

Doprovodný program festivalu nabídne i „bosochodník“, tedy improvizovanou zážitkovou stezku pro bosé nohy. Nejlepší festivalový film vyberou sami diváci prostřednictvím anketních lístků, jež budou na závěr slosovány.

Autor: red.,z.k.

Fotogalerie

EK film Waiau                                          zdroj foto: z.k.

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.