Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Premiéru „Po strništi bos“ nabídne šumperské kino nevidomým i neslyšícím

02. srpna 2017 - 16:07

Zpět na seznam článků

Nový film Jana a Zdeňka Svěrákových

Do kin míří novinka Po strništi bos. Oko poprvé nabídne premiérový titul nevidomým a neslyšícím. „Prvním filmem, který jsme promítli i neslyšícím a nevidomým divákům byli poslední básníci, což bylo letos v dubnu, rok po premiéře. 17. srpna má premiéru očekávaný film Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos, který je i díky veřejné sbírce vybaven skrytými titulky pro sluchově postižené diváky a audio popisnou stopu pro zrakově postižené diváky,“ říká k projekcím Kamil Navrátil, ředitel kina Oko Šumperk.

Po strništi bos zdroj foto: kino Oko

Skryté titulky a audio popisnou stopu budou moci diváci poslouchat a vidět na speciálních zařízeních, kterými jsou vybavena zatím pouze některá kina, mezi něž se ovšem řadí i šumperské Oko. „Tento film je ale nachystán tak, že se dají titulky i audio popis pustit přímo do sálu, a ostatní kina tak mohou pořádat projekce s viditelnými titulky a s audio popisem, které uslyší a uvidí všichni,“ doplňuje informace Navrátil.

Předprodej vstupenek ZDE

„Pro nevidomé a slabozraké můžeme nabídnout sluchátka, kde je popisná audiostopa, která pomáhá k orientaci v ději. Kromě popisného audiokomentáře uslyší diváci dialogy z plátna. Pro neslyšící potom máme speciální titulkovací zařízení a titulkovací brýle,“ dodává Navrátil.

Po strništi bos zdroj foto: kino Oko

„Doufáme, že film Po strništi bos bude jednou z prvních vlaštovek, o které se bude mluvit a další filmy pro hendikepované diváky již budou vznikat i bez veřejných sbírek a technologie pro zpřístupnění budou nedílnou součástí každého kina,“ říká k tématu Petr Vítek, autor projektu Kino pro každého.

Autor: red., K. Navrátil, zdroj foto: kino Oko

Fotogalerie

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.