Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Prezident navštíví šumperský Pontis a ochutná tradiční regionální pokrmy

22. září 2018 - 10:21

Zpět na seznam článků

Program hlavy státu v Olomouckém kraji

Prezident navštíví šumperský Pontis a ochutná tradiční regionální pokrmy

Olomoucký kraj - návštěva prezidenta Miloše Zemana zdroj foto: archiv

Prezident Miloš Zeman ochutná Olomoucký kraj během své blížící se návštěvy obrazně i doslova.

Kromě setkání s politiky a občany zavítá třeba také za klienty do šumperského Pontisu a čeká ho i pestrá nabídka regionální kuchyně. „Vím, že pan prezident je vůči neziskovým organizacím kritický. Proto jsem rád, že pozvání do Pontisu přijal a třeba na vlastní oči uvidí, že existují neziskovky, které jsou pro lidi velmi důležité a dělají užitečné věci,“ uvedl ředitel Pontisu.

Pontis patří mezi nejvýznamnější poskytovatele sociálních služeb v Olomouckém kraji. Diskuze s prezidentem se tam kromě klientů zúčastní také ředitelé dalších neziskových organizací, jako je například Charita nebo Armáda spásy.

Prezident stráví v Olomouckém kraji celkem tři dny od 24. do 26. září.

setkání s veřejností zdroj: OLK

Zamíří na Hanou i do Jeseníků, kde na něj kromě pracovních povinností čeká zajímavá ochutnávka tradičních regionálních pokrmů. „Na Pradědu si šéfkuchař připravil houbovou omáčku a palačinku s borůvkovým přelivem, v olomouckém hotelu Clarion poctí hlavu státu nakládanými tvarůžky s bylinkami," přiblížila mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

prezident Miloš Zeman v Šumperku 2015 foto: archiv šumpersko.net

Ve středu 26. září od 15.30 hodin proběhne v objektu vysílače Praděd tisková konference, která završí program návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Olomouckém kraji.

Samostatný program bude mít v kraji prezidentova manželka Ivana Zemanová. První dáma pojede například do střední školy sociálních služeb v Zábřeze, navštíví baziliku na Svatém Kopečku, dále dům pro seniory v Náměšti na Hané i Psí domov Pod křídly anděla v Žerotíně.

AKTUALITOVÁNO 23. září: Po celou dobu budou na bezpečnost prezidenta dohlížet ve spolupráci s policisty Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Úkolem policistů je mimo jiné zajistit bezpečnost a plynulost v oblasti dopravy především při přesouvání kolony vozidel převážejících a doprovázejících prezidenta republiky, a to s cílem, co nejméně omezit ostatní účastníky silničního provozu. „Neméně důležitou prioritou je zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v místech, kde dojde k setkání pana prezidenta s občany. Do bezpečnostního opatření bude nasazen adekvátní počet policistů služby pořádkové, kriminální a dopravní policie tak, aby byla zajištěna bezpečnost prezidenta po celou dobu jeho návštěvy. V rámci plnění služebních úkolů úzce spolupracujeme kromě Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky také s městskými policiemi a organizátory jednotlivých akcí v konkrétních místech, kde budou probíhat setkání pana prezidenta s občany Olomouckého kraje,“ tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jitka Dolejšová.

Autor: red., E. Knajblová - olk, pis.,

Fotogalerie

Olomoucký kraj - návštěva prezidenta Miloše Zemana      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.