Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Primář Harald Čadílek: „Zní to sice jako klišé, ale do práce musím chodit rád“

17. září 2016 - 14:00

Zpět na seznam článků

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Šumperk má nového primáře

Primář Harald Čadílek: „Zní to sice jako klišé, ale do práce musím chodit rád“

MUDr. Harald Čadílek primář gynekologicko-porodnického oddělení zdroj foto: Nemocnie Šumperk

Do porodnice v Šumperku přijíždí nejčastěji budoucí maminky z šumperského, zábřežského a částečně také z ústeckoorlického regionu. „Dobře fungující oddělení, kam pacientky budou chodit s co nejmenšími obavami,“ nelehký úkol, který si sám zadal nový primář gynekologicko-porodnického oddělení Harald Čadílek.

šumperská porodnice zdroj foto: archiv sumpersko.net

Doposud působil jako primář v čáslavské nemocnici. Přestože patří jeho obor mezi jeden z nejrizikovějších, neboť se při něm stará hned o dva lidské životy, věnuje se mu víc než dvacet pět let. V minulosti působil například ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, zkušenosti má i s postem primariátu, který zastával například v nemocnicích v Litomyšli či Čáslavi.

Na svůj post nastoupil teprve před pár dny, ale již nyní má plné ruce práce. V rámci svého nástupu na nové působiště se setkal nejen se zaměstnanci nemocnice, ale i s privátními gynekology v regionu. „Osobně považuji spolupráci terénních lékařů s gynekologicko-porodnickým oddělením za velmi zásadní. K podobnému setkání dlouho nedošlo a já věřím, že se z něj stane určitá tradice,“ prozrazuje primář Čadílek.

MUDr. Harald Čadílek primář gynekologicko-porodnického oddělení

Přiznává, že první dny v nemocnici jsou pro něho hektické. „Vše je nové, samé nové tváře, desítky či stovky jmen kolegyň a kolegů. Důležité ale je, že jsou ty tváře přívětivé a od prvního okamžiku cítím dobrou pracovní atmosféru. To je pro mne zcela zásadní. Zní to sice jako klišé, ale do práce musím chodit rád. Jinak se to pracovní nasazení zvládá z dlouhodobého hlediska jen těžko,“ vysvětluje primář.

Stejně tak je pro něj důležitý i fakt, že vlastník nemocnice chce zdravotnické zařízení rozvíjet a činí tímto směrem jednoznačné kroky. „Osobně jsem v minulosti zažil opačnou situaci, a to potom dopadá nejen na práci oddělení a celé nemocnice, ale především na pacienty v regionu,“ dodává. 

šumperská porodnice zdroj foto: archiv sumpersko.net

Žádné zásadní změny na oddělení nový primář nechystá, rád by pokračoval v nastaveném trendu: „Dobře fungující oddělení, kam pacientky budou chodit s co nejmenšími obavami, co možná nejméně vystresované a budou odcházet po dobře provedené operaci či se zdravým miminkem. To je můj cíl,“ objasňuje své plány. „Věřím v týmovou spolupráci a jsem přesvědčen, že právě v Šumperku jsem našel dobrý tým, se kterým budeme společnými silami dělat kvalitní medicínu,“ dodává.

Autor: red., H. Szotkowská

Fotogalerie

MUDr. Harald Čadílek  primář gynekologicko-porodnického oddělení   zdroj foto: Nemocnie Šumperk

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.