Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Primář Zdeněk Štěpán je vstřícný i k pacientům na Jesenicku

15. března 2018 - 11:10

Zpět na seznam článků

Jesenická ortopedie se z nemocnice stěhuje do nových prostor

Primář Zdeněk Štěpán je vstřícný i k pacientům na Jesenicku

primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Ambulance Jesenická ortopedie, která se v regionu stará o pacienty s problémy pohybového aparátu, přesunuje v Jeseníku svoji ortopedickou ambulanci do nových prostor. Z Jesenické nemocnice se ambulance stěhuje do budovy bývalé polikliniky v Dukelské ulici. Pacientům z jesenického regionu a přilehlých oblastí nabídne nejen nové prostory, ale hlavně rozšířené spektrum služeb v podobě rázové vlny nebo třeba infuzní terapie, kterou ocení zejména pacienti s bolestmi zad. Součástí nového ambulantního pracoviště bude i zákrokový sálek.

Ortopedická ambulance má v Jeseníku bohatou historii, a to díky spolupráci s šumperskými ortopedy, kteří v jesenické nemocnici pomáhají pacientům s bolestmi pohybového aparátu už od roku 1957. „Vzájemná spolupráce s jesenickými lékaři tu fungovala desítky let. Bohužel se změnou majitele jesenické nemocnice došlo k přetrhání těchto vazeb a nám nezbývá nic jiného, než naši ortopedickou ambulanci přesunout jinam,“ vysvětluje primář ortopedického oddělení šumperské nemocnice Zdeněk Štěpán. Přitom právě na jeho pracoviště přijíždí za ortopedickou péčí pacienti z celé České republiky. „Věřím, že cestu by si k nám nakonec našli i pacienti z Jesenicka. Vždyť většina z nich se u nás doteď i léčila. Ale byl bych velmi nerad, kdyby za běžnou ambulantní péčí museli najednou dojíždět. Pro mnohé z nich by to bylo opravdu velmi obtížné,“ objasňuje primář, proč se nakonec nevzdal a rozhodl se ambulanci v Jeseníku přesunout.

primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie foto: Hana Hanke NŠ

Nová ambulance bude pacientům otevřena od pondělí do pátku. „Sloužit v ní budou kromě pana primáře Štěpána také MUDr. Pavel Stejskal, MUDr. Roman Kopnický a MUDr. Petr Krátký.  Součástí ambulantního pracoviště bude i zákrokový sálek, na kterém budou ortopedi provádět drobné výkony jako operace karpálního tunelu, rosolových váčků nebo lupavých prstů,“ sdělila tisková mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Ze spolupráce společnosti „Jesenická ortopedie“ s šumperskou nemocnicí přitom plyne bezpočet výhod. „Pacientům z Jesenicka jsme schopni poskytnout špičkovou péči. Například vyšetření magnetickou rezonancí mohou absolvovat v šumperské nemocnici, která loni otevřela jedno z nejmodernějších magnetických pracovišť v zemi. Jeseničtí přitom za tímto typem péče, ani kvůli případné operaci, nemusí cestovat do vzdálenějších krajů, budou to mít téměř „pod nosem“,“ jmenuje výhody doktor Zdeněk Štěpán s tím, že nový majitel šumperské nemocnice investuje do jejího rozvoje nemalé finanční prostředky.

NŠ - superaseptický operační sál foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Mimo jiné před dvěma roky zde nechal vybudovat nový superaseptický operační sál, na kterém operují také lékaři sloužící v ambulancích Jesenické ortopedie. „Tím je zajištěna kontinuita péče. Zejména nyní, kdy přibývá pacientů s úrazy pohybového aparátu, kteří jsou přiváženi do šumperské nemocnice a následně léčení v ambulancích Jesenické ortopedie,“ dodává primář Štěpán.

NŠ - primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie foto: archiv šumpersko.net

Původní ortopedická ambulance se nejenže přesune do nových prostor (do budovy bývalé polikliniky na Dukelské ulici 466/13), ale nabídne také nové služby. „Konkrétně mohu zmínit rázovou vlnu, kterou na Jesenicku doposud nikdo nenabízí,“ zdůrazňuje primář.

mapa zdroj: H. Hanke

Ambulance se pacientům poprvé otevře už po Velikonocích. „Objednávat se ale mohou na telefonním čísle: 584 412 555,“ doplňuje mluvčí.

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: H. Hanke, archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Fotogalerie

primář MUDr. Zdeněk Štěpán - ortopedie      foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

Začíná festival populárně-vědeckých filmů AFO

Začíná festival populárně-vědeckých filmů AFO

Olomouc se na týden stane světovým centrem popularizace vědy

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.