Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Připravuje se muzejní noc s dobovými kostými a veterány

20. června 2014 - 13:35

Zpět na seznam článků

Vikýřovické Muzeum silnic zve na nevšední podívanou

Připravuje se muzejní noc s dobovými kostými a veterány

Již na vernisáži výstav obrazů V. Zapadlíka a Fiatmánie, která se konala 4. června, se sešlo několik autoveteránů, někteří návštěvníci přišli i ve stylovém oděvu. Foto. J. Vašát.

I když myšlenka uspořádat v silničním muzeu noční prohlídku spojenou s dalšími aktivitami byly v plánech muzejníků již v minulých letech, probíhající rekonstrukce objektu a neutěšený stav muzejního nádvoří a dvora této akci zatím nepřály. "Letos jsme se konečně dočkali. Máme krásně opravený celý objekt muzea včetně útulného nádvoří, dvě stávající stálé expozice - silniční i kleinovskou - a pro návštěvníky muzea jsme u příležitosti první silniční muzejní noci připravili i překvapení v podobě otevření třetí stálé muzejní expozice, tentokrát věnované silničním mostům. Dá se říci, že jsme se za poslední rok a půl docela činili, protože se podařilo nejen stavebně zrekonstruovat zbývající dvě třetiny objektu muzea ale zároveň také instalovat dvě poměrně rozsáhlé muzejní expozice," uvedla vedoucí muzea Alena Turková.

Muzejní noc, kterou pro návštěvníky pracovníci muzea připravili na pátek 27.června  od 16 do 22 hodin, by mohla mít  podtitul "veteránská". Ve výstavních prostorách muzea jsou totiž instalovány  dvě zajímavé výstavy - "Obrazy automobilového světa"  Václava Zapadlíka a "Fiatmánie" ke 115 výročí značky Fiat ze sbírky Aleše Titzla.

pozvánka

Obě tyto výstavy by měla doplnit přehlídka auto - moto - kolo veteránů na muzejním dvoře a snad počasí dovolí, aby do muzea přijely poklady sběratelů místních i z celé České republiky. „Akce zároveň byla poctou všech majitelů veteránů právě Václavu Zapadlíkovi, který je pro ně opravdovým uctívaným Maestrem. Špatný zdravotní stav bohužel neumožnil účast autora na vernisáži jeho děl, která se konala v muzeu 4.června, stále je však "ve hře" jeho příslib účasti právě na muzejní silniční noci. Tak snad se Maestra tentokrát dočkáme, instalace jeho děl v našem muzeu je pro nás velkou poctou", doplnila Turková.

První silniční muzejní  noc v  Muzeu silnic ve Vikýřovicích se bude konat v pátek 27.června od 16 do 22 hodin. Akci, na které budou mít možnost se potkat účastníci s návštěvníky v dobovém oblečení u vystavovaných veteránů, přinese zajímavou podívanou. „Možnosti výběru časového období kostýmu meze nekladou a určitě všechny uvedou do té správné nálady. Snad v těch kostýmech nezůstaneme sami", doufají pracovníci muzea.  

Autor: red.,A.Turková

Fotogalerie

Již na vernisáži výstav  obrazů V. Zapadlíka  a Fiatmánie, která se konala 4. června, se sešlo několik autoveteránů, někteří návštěvníci přišli i ve stylovém oděvu.  Foto. J. Vašát.

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.