Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Pro sportovní kluby je připraveno přes 11 milionů

31. srpna 2014 - 09:03

Zpět na seznam článků

Olomoucký kraj rozdělí příspěvky na celoroční činnost

Pro sportovní kluby je připraveno přes 11 milionů

sídlo Olomouckého kraje zdroj foto:archiv

O dotaci na podporu celoroční sportovní činnosti a pořádání sportovních akcí regionálního charakteru budou mít možnost zažádat sportovní kluby a oddíly i v roce 2015. Pravidla pro udělování finančních příspěvků v oblasti sportu na příští rok schválila na svém čtvrtečním zasedání Rada Olomouckého kraje.

V loňském roce bylo z rozpočtu kraje pro poskytování tohoto dotačního titulu vyčleněno 11,2 milionů korun. Olomoucký kraj v nadcházejícím roce předpokládá využít přibližně stejnou částku. „Konečné schvalování pravidel pro poskytování finančních příspěvků v oblasti sportu je v kompetenci krajských zastupitelů, kteří se sejdou v pátek 19. září, uvedla tisková mluvčí Olomouckého kraje Kamila Navrátilová.

Podmínkou realizace programu podpory sportu je rovněž schválení financí v návrhu rozpočtu pro příští rok. „Nejzásadnější změnou pravidel vyhlašovaného grantu je úprava termínu pro podávání žádostí, a to již od 1. října do 5. ledna. Žadatelé musí, stejně jako v loňském roce, kromě samotné žádosti doručit také čestné prohlášení žadatele o bezdlužnosti a čestné prohlášení o nezměněné identifikaci,“ uvedl náměstek hejtmana Radovan Rašťák.

Při konkrétním hodnocení jednotlivých žádostí se posuzuje například přínos a efektivita sportovních aktivit pro kraj a jeho obyvatele, struktura členské základny žadatele nebo úroveň soutěží jednotlivých týmů. Jednou z podmínek přidělení dotace je i vícezdrojové financování projektu. „V letošním roce hejtmanství podpořilo 358 žádostí, z toho poskytlo příspěvek na celoroční činnost 308 žadatelům a 50 subjektů obdrželo finanční podporu na pořádání sportovních akcí,“ doplnila mluvčí.

Autor: red.,K. Navrátilová

Fotogalerie

sídlo Olomouckého kraje                    zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.