Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Průmyslová zóna při vjezdu do Šumperku oslovila investory

12. července 2018 - 21:16

Zpět na seznam článků

V současné době projevili zájem čtyři kupující

Průmyslová zóna při vjezdu do Šumperku oslovila investory

Průmyslová zóna při vjezdu do Šumperku oslovila investory foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Přes dvanáct hektarů pozemků v průmyslové zóně čtyři připravilo město pro potencionální zájemce. Jedná se o lokalitu na jižním okraji města Šumperka, v nezastavěné části obce v prostoru mezi firmami CBA Nuget, SHM, Spikas a Pars nova. O pozemky v lokalitě projevili dosud zájem čtyři investoři.

Hlavním cílem rozvoje území je vytvoření průmyslové zóny s převahou výroby, skladování, případně administrativy a průchozího rekreačně přírodního koridoru podél Bratrušovského potoka.  „Do průmyslové zóny je v současné době vybudován příjezd z rondelu, který momentálně končí u firmy Spikas. Město připravuje projektovou dokumentaci na realizaci přístupové komunikace, včetně přemostění a vybudování protipovodňového valu. Realizace těchto stavebních prvků bude částečně financována z výtěžku prodeje pozemků v lokalitě průmyslové zóny,“ sdělila vedoucí odboru majetkoprávního Hana Répalová.

Průmyslová zóna při vjezdu do Šumperku oslovila investory foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Cena pro prodej byla městským zastupitelstvem stanovena na dvě stě padesát korun bez daně z přidané hodnoty za metr čtverečný nezasíťovaného pozemku.

Pro zájemce o menší výměru na podnikání město uvažuje do budoucna rozvinout průmyslovou plochu za Tyršovým stadionem vedle bývalého ČSAD.

Šumperk - plocha za Tyršovým stadionem vedle bývalého ČSAD foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Komunikace a technická infrastruktura uvnitř průmyslové zóny bude vybudována na náklady investorů.   „O pozemky v průmyslové zóně mají v současné době zájem čtyři investoři, kteří si nechali zpracovat koordinační studii na rozdělení pozemků v dané lokalitě a v souladu s touto studií požádali město o předmětné pozemky,“ uvedla tisková mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková.

mapa zdroj: mus

Kupující pak schválilo městské zastupitelstvo na svém červnovém zasedání. „Zájem projevil dlouhodobý výrobce kol v Šumperku, firma BPS Project Management, která má zájem v dané lokalitě realizovat výrobní závod pro výrobu kol, dále FORTEX-AGS, Šumperk působící v oboru stavebnictví a strojírenství, jenž má zájem vystavět výrobní haly pro strojírenství. Další zájemce je firma Prumhor působící rovněž v oboru stavebnictví. V lokalitě plánuje vybudovat nové sídlo společnosti s rozvojovou plochou. Čtvrtým zájemcem jsou jednatelé společnosti ONO Stavebniny,“ upřesnila informaci mluvčí Hajduková.

Šumperk - usnesení ZM červen 2018 - průmyslová zóna zdroj: mus

Autor: red., mus.,O.Hajduková, zdroj foto: archiv šumpersko. net - M. Jeřábek

Fotogalerie

Průmyslová zóna při vjezdu do Šumperku oslovila investory  foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.