Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Pudl Charlie ze Šumperku si odnesl cenu z Hafana 2006

14. června 2014 - 08:06

Zpět na seznam článků

Jaký byl první ročník psí soutěže

Pudl Charlie ze Šumperku si odnesl cenu z Hafana 2006

Charlie si letos Hafana nenechá ujít foto:V.Krejčí

Když před osmi lety školačka Janička Klimešová vyrazila na nedělní procházku s pejskem, netušila, že se zapíše do historie Šumperského Hafana. S toy pudlem Charliem se na Nových Domcích zapojila do soutěží a odnesla si hned tři ocenění.

Šumperský Hafan 2006 zdroj foto:Rej

Letošní maturantka se ohlíží s úsměvem.„Charliemu byly dva roky a představoval středobod mého života. Chodila jsem s ním cvičit, byl bystrý a hodně se naučil,“ vzpomíná po letech.

Charlie v květnu 2006 zdroj foto:J.Klimešová

Všimla si plakátku, který zval na soutěž na dnes už neexistujícím cvičišti na Nových Domcích. Nebyla si však jistá, že si dobře zapamatovala čas a místo konání. Přesto o víkendu vyvedla matku i pudla na procházku směr Nové Domky. „Akce se k našemu překvapení konala. Přišlo jen pár lidí, soutěžily dvě desítky psů. Všechno to byli vlčáci nebo jiní velcí psi, a tak jsem se svým pudlíkem, který měří dvaadvacet a váží dva a půl kilogramu, vzbudila pozornost,“ vypravuje.

Šumperký hafan 2006 zdroj foto:Rej

Ačkoliv je Charlie vzrůstem nevelký, vždy budil respekt. Odmalička vyrůstal se dvěma kočkami, a přestože jsou větší a těžší než on, zaujal místo vůdce smečky. Je to Charlie, kdo se jako první nasytí kočičího žrádla z kočičí misky, zatímco právoplatné strávnice uctivě čekají, co na ně zbude. Posílen touto životní průpravou se na Šumperském Hafanovi nenechal zaskočit přítomností velkých psů a pěkně jim to natřel. Do soutěží vstoupil se sebevědomím rodinného mazlíka, kterému pravidelně dopřávají koupel, vodí ho k psímu kadeřníkovi a jenž má dokonce vlastní garderobu se dvěma desítkami oděvů sportovního i elegantního střihu.„Je to krasavec, a tak není divu, že když se hodnotil vzhled, vybojoval stříbrnou medaili. Druhý byl i v soutěžích hbitosti, pouze v poslušnosti až třetí,“ líčí pyšná panička.

Trochu ji překvapilo, že jako ceny pro sympatického pudlíka přebrala tři obrovské buvolí kosti. Raději je přenechala jiným psům a spokojila se s diplomy.

Šumperský Hafan se od roku 2008 pořádá v Pavlínině dvoře

Od dob, kdy úspěch v psí soutěži byl mimořádnou událostí v jejím životě, se toho hodně změnilo. Na první místo se dostala škola, z dívky se stala mladá žena s maturitním vysvědčením v kapse. Zkoušku dospělosti složila 28. května a od té doby si svědomitě hledá práci. Na neděli 22. června už má ale program.„Vezmu Charlieho a půjdeme se podívat na Šumperského Hafana,“ slibuje majitelka psího šampiona. „Soutěžit už nebudeme, ovšem povzbuzovat ano!“

Charlie v červnu 2014 foto:V.Krejčí

Zatímco Charlie posbíral vavříny na prvním ročníku psí show, letos se soutěží už posedmé. Na rozdíl od pudlíka, který si vyhraných kostí neužil, si vítězové odnesou množství dárků a dorty upečené opravdickou hraběnkou.

Autor: Vladimíra Krejčí

Fotogalerie

Charlie  si letos Hafana nenechá ujít     foto:V.Krejčí
pozvánka
soutěžní řád
Jana Klimešová s Charlim             foto:V.Krejčí

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.