Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Půjčovny kol v kraji oslovily stovky zájemců

20. listopadu 2016 - 14:11

Zpět na seznam článků

Více než dvojnásobný nárůst zaznamenala služba národního přepravce

Půjčovny kol v kraji oslovily stovky zájemců

ilustrační snímek zdroj foto: ČD

Bezmála šest stovek kol si v tomto roce půjčili od Českých drah zájemci v rámci Olomouckého kraje. V loni to přitom za stejné období bylo jen 223 bicyklů. Půjčovny byly otevřené od začátku dubna do neděle 1. listopadu. Kola měli lidé možnost půjčit si a vrátit v pěti železničních stanicích.

Letos přibyla možnost vypůjčit si kolo ve stanici Přerov a právě tam služby přepravce využívali cyklisté nejvíce. Městem vede cyklostezka Bečva a lidé tak mají na 160 kilometrech možnost poznávat pamětihodnosti, přírodní krásy, tradice i speciality Valašska, Moravské brány a Hané. „Za celou sezónu si na přerovském nádraží vypůjčili 387 kol. Na druhém místě skončila Olomouc, kde půjčili 99 bicyklů," uvedla tisková mluvčí Monila Bezuchová.

Ve stanicích Hranice na Moravě, Kojetín a Přerov měli cyklisté také možnost si kolo zdarma uschovat. „Stovky zájemců využily výhodu sítě půjčoven, kdy si mohou bicykl půjčit v jedné stanici a vrátit ho v jiné, případně mohou s jízdním kolem část trasy absolvovat vlakem. V Olomouckém kraji to bylo například mezi Olomoucí a Přerovem, Zábřehem na Moravě nebo Moravským Berounem. V rámci věrnostního programu si pak zákazníci mohli vygenerovat voucher na zapůjčení jízdního kola zdarma, což také hojně využívali,“ uvedl člen představenstva Michal Štěpán.

ilustrační snímek zdroj foto: ČD

Cena za celodenní nájemné přišla na 120 korun, dětské kolo bylo k dispozici za 60 korun pro držitele In Karty. „V sortimentu jsou pak ve stanici Olomouc k dispozici i elektrokola – ta si mohli zájemci na vybraných místech půjčit za 250 korun. Podmínkou výpůjčky je předložení dvou osobních dokladů, podepsání nájemní smlouvy a zaplacení půjčovného a vratné kauce,“ upřesnila mluvčí Bezuchová.

Autor: red., M. Bezuchová

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: ČD

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.