Sobota 21. září 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Od pátečního poledne je omezen vstup na Jesenicko

20.09.2024 - Od pátečního poledne je omezen vstup na Jesenicko -...

Počasí

21.09.2024 - Sobota

Teplota: 21 / 8 - Jasno

22.09.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 9 - Jasno

ROZHOVOR: F. Šmejkal:"O vánočních trzích na Točáku“

20. září 2013 - 15:08

Zpět na seznam článků

Dražba prodejních míst se koná 14.října.

ROZHOVOR: F. Šmejkal:"O vánočních trzích na Točáku“

ilustrační snímek zdroj foto:sumpersko.net

Tradiční vánoční trhy v Šumperku, které se pravidelně konají v adventním čase, v letošním roce od 29.listopadu do 24.prosince, doznají podstatnou změnu. Oproti předcházejícím letům se rozšíří prodejní prostor.

K dispozici bude osm dřevěných prodejních domků. Podle plánku, který radnice zveřejnila, budou vánoční trhy umístěny nejen na tradičním Točáku, ale rozšíří se až k poště.

rozmístění stánku v roce 2013

Prodejci alkoholických nápojů a občerstvení, kteří mají zájem zúčastnit se vánočních trhů, si mohou v dražbě pronajmout osm dřevěných prodejních domků. Velkou zásluhu na rozšíření vánočních trhů v Šumperku má Komise obchodu a živností. Její předseda, František Šmejkal, odpověděl pro sumpersko.net.

František Šmejkal

V loňském roce se předmětem široké debaty stala předvánoční akce na Hlavní třídě v Šumperku s názvem Vánoce na Točáku, což nakonec vedlo k tomu, že někteří se přímo obrátili na Komisi obchodu a živností. S čím se lidé v této souvislosti obraceli na komisi?

František Šmejkal: Jak na základě připomínek veřejnosti, tak i samotných prodejců uvedené akce, se samozřejmě stala tato akce předmětem několika jednání komise obchodu a živností. Především se řešili některé problémy s kvalitou samotných trhů, zejména pak kvalita podávaných produktů.  Dalších drobných připomínek pak byla celá řada a komise si dala za úkol toto řešit. Přivítali jsme v průběhu jednání, že se podařilo v loňském roce zajistit odpovídající hudbu, podařilo se zlepšit stav odkládacích stolků a také úklid prostranství.

Jaké bylo doporučení Komise obchodu a živností Radě města v souvislosti s touto akcí?

František Šmejkal: Naše komise doporučila především zkvalitnit samotné trhy, zejména pak rozšířit počet stánků tak, aby se obrousily hrany vysokých cen dražeb jednotlivých domečků a stánků pro tuto akci tak, aby byl dán prostor více prodejcům s větším sortimentem zboží, především odpovídajícím občerstvení. Bylo také doporučeno, změnit způsob dražby, zvýšit a zkvalitnit prodej hrnků s logem města apod. Rovněž bylo doporučeno, řešit možnosti odpovídajících WC. Myslím, že po řadě jednání s vedením města i po předloženém materiálu v RM se podařilo řadu věcí prosadit.

Uvažovalo se o přesunutí předvánočního trhu na jiné místo ve městě, které by dokázalo lépe vyjít vstříc i požadavkům návštěvníků? 

František Šmejkal: Předmětem jednání komise bylo samozřejmě i přesunutí této akce do jiných prostor, návrh komise byl prostor Pavlínina dvora, kde jsou nejen odpovídající ucelené prostory, ale možnosti uspořádání dalších aktivit v tuto dobu, včetně odpovídajících sociálních zařízení. Bohužel toto se nám nepodařilo prosadit a tak po vzájemné shodě s pracovníky MěÚ bylo dohodnuto, jako místo setkávání ve vánoční období prozatím zachovat místo na Točáku s tím, že se toto místo zajistí odpovídajícím možnostem s předpokládaným rozšířením počtu stánků.

V letošním roce se prostor vánočních trhů v centru města rozšíří až k poště.

František Šmejkal: Vnímáme to, jako velký úspěch komise obchodu a živností.  Podařilo se prosadit zvýšení počtu uzamykatelných domečků o další čtyři kusy, čímž vznikne prostor ke zvýšení kvantity vánočních trhů, ale rovněž možnost prodeje dalšího sortimentu občerstvení odpovídajícímu vánočnímu trhu. Proto také dojde k rozšíření prostoru na ul.Gen. Svobody směrem k poště.

Vánoční trhy na Točáku

Veřejné výběrové řízení je naplánováno na pondělí 14. října v 15.00 hodin. Více ZDE.

Autor: kik., foto:sumpersko.net

Fotogalerie

ilustrační snímek                   zdroj foto:sumpersko.net

Další články z rubriky

Od pátečního poledne je omezen vstup na Jesenicko

Od pátečního poledne je omezen vstup na Jesenicko

Policejní hlídky budou kontrolovat vstup

Hanušovice. Jen co opadla voda, začalo hořet

Hanušovice. Jen co opadla voda, začalo hořet

Na místě vyhrazeném pro ukládání věcí

Exkluzivní Fotogalerie

Desná na Šumpersku

Desná na Šumpersku

Fotek: 32
Přidáno: 15.09.2024

Řeka Desná na Šumpersku

Řeka Desná na Šumpersku

Fotek: 20
Přidáno: 14.09.2024

Revival Invaze 2024

Revival Invaze 2024

Fotek: 67
Přidáno: 24.08.2024

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.