Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Rakušané letos ovládli armádní mistrovství Winter Survival

02. února 2018 - 06:51

Zpět na seznam článků

V jesenických horách je dobojováno

Rakušané letos ovládli armádní mistrovství Winter Survival

Vítězná družstva mezinárodního závodu Winter Survival 2018 foto: Jiří Pařízek

Čtyři dny tvrdého soupeření s nástrahami přírody, náročnými úkoly a se sebou samým mají účastníci armádního závodu za sebou. Noví šampioni se radují.

Mezinárodní Mistrovství AČR v zimním přírodním víceboji Winter Survival, které v rámci české armády připravila Univerzita obrany v Brně, prověřovalo u vojáků úroveň dovedností z oblasti speciální tělesné přípravy, vojenského výcviku a také schopnost rychlého a správného rozhodování při plnění úkolů. Závod zdárně dokončilo dvacet družstev z dvaadvaceti.

V posledních soutěžních disciplínách šlo především o rychlost při slalomu a dobrou orientaci v terénu při hledání kontrol. Vyřazovací jízdy paralelního slalomu se uskutečnily na sjezdovce Ski arény Vrbno pod Pradědem. Paralelnímu slalomu suverénně kralovali příslušníci 26. praporu horské pěchoty z Rakouska, na které české týmy nestačily. Na slalom bezprostředně navazoval orientační běh pod sjezdovkou.

Vojáci se připravují na paralelní slalom foto: Jiří Pařízek

Na sjezdovce Ski arény Vrbno pod Pradědem foto: Jiří Pařízek

Vyřazovací jízdy paralelního slalomu foto: Jiří Pařízek

Na slalom bezprostředně navazoval orientační běh foto: Jiří Pařízek

Hledání kontrol při orientačním běhu foto: Jiří Pařízek

Vítězem 24. ročníku mezinárodního Mistrovství AČR v zimním přírodním víceboji Winter Survival  se stalo družstvo 26. praporu horské pěchoty v Spittal an der Drau ve složení nadporučík Peter Lamprecht, rotmistři Daniel Buchacher a David Suntinger. „Disciplíny závodu se nám zamlouvaly. Škoda jen, že je málo sněhu,“ uvedl nadporučík Lamprecht, který působí u horské pěchoty jako instruktor výcviku. „Účast na českém Winter Survivalu je pro nás dobrou přípravou na závod ve Švýcarsku, který nás za nedlouho čeká. V Evropě není nic podobného, takže jsme rádi přijali vaše pozvání,“ prohlásil člen vítězného týmu.  

Stříbrné medaile vybojovali vojáci 7. mechanizované brigády v Hranicích – kapitán Viktor Novotný (74. lehký motorizovaný prapor Bučovice), četař Ivo Vrba a desátník Milan Wurst (73. tankový prapor Přáslavice). Bronz zaslouženě získali kapitán Michal Pech, nadrotmistr Miroslav Šroler a četař Jan Rada z Agentury logistiky ve Staré Boleslavi.

Rektor UO generál Bohuslav Přikryl předává diplomy vítězným týmům foto: Jiří Pařízek

Brigádní generál Ivo Střecha předává poháry vítězům foto: Jiří Pařízek

A jak si vedly družstva Univerzity obrany v Brně? Smíšený tým UO se umístil na pěkném 8. místě a družstvo Fakulty vojenského zdravotnictví UO skončilo na 19. místě. „Nejúspěšnějším týmům poháry a ceny předali zástupce ředitele sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádní generál Ivo Střecha, rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a ředitel Vojenských lázeňských a rekreačních zařízení Václav Studený. Slavnostní ceremoniál proběhl na vojenské zotavovně Ovčárna pod Pradědem, která se každoročně stává logistickou základnou celé soutěže,“ uvedl mluvčí mistrovství Pavel Pazdeza.

Autor: red., Pavel Pazdera, foto: Jiří Pařízek

Fotogalerie

Vítězná družstva mezinárodního závodu Winter Survival 2018      foto: Jiří Pařízek

Související články

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.