Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

Rekonstrukce přechodu před zábřežským gymnáziem začne v červnu

21. května 2018 - 12:29

Zpět na seznam článků

Po dobu dvou měsíců bude snížená rychlost v místě průjezdu

Rekonstrukce přechodu před zábřežským gymnáziem začne v červnu

Rekonstrukce přechodu před zábřežským gymnáziem začne v červnu zdroj foto: muz

Přechod pro chodce před zábřežským gymnáziem na ulici Kosmonautů se dočká kompletní rekonstrukce. Nový přechod bude mít požadovanou šířku, rozhledové poměry či nasvětlení, tím budou pro chodce bezpečnější. Stavební práce budou zahájeny začátkem června.

Přechod projde stavební úpravou, protože jeho délka nevyhovuje současné platné legislativě. Z tohoto důvodu dojde k zúžení přechodu a tím pádem k rozšíření chodníkové plochy, která bude předlážděna a doplněna bezbariérovou dlažbou.  „Samozřejmou součástí rekonstrukce je nasvětlení přechodu. Díky novému technickému řešení bude bezpečnější přecházení ulice nejen žáků přilehlého gymnázia a bude usnadněn přístup také občanům se sníženou schopností pohybu a orientace,“ upřesnil starosta František John.

Úplná uzavírka ulice Kosmonautů nebude po dobu prací, jejichž délka se odhaduje přibližně na dva měsíce, nutná. Dojde pouze ke snížení rychlosti v místě průjezdu stavbou z padesáti na třicet kilometrů za hodinu.

Další téměř čtyři miliony korun má letos město připraveno v rozpočtu na bezbariérový přechod a chodník podél silnice II/315 na ulici Československé armády. Zábřeh se zvyšování bezpečnosti přechodů pro chodce věnuje dlouhodobě, ročně do této oblasti investuje několik milionů korun. V loňském roce se díky tomu zvýšila bezpečnost chodců na ulicích Valová a Žižkova, kde radnice investovala nejen do přechodů ale i do obnovy chodníků a komunikací.

 
 

Autor: red., L. Mahdalová, zdroj foto: muz

Fotogalerie

Rekonstrukce přechodu před zábřežským gymnáziem začne v červnu   zdroj foto: muz

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.