Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

AKTUALIZOVÁNO! Rocková kapela Alkehol koncertuje v Šumperku

15. dubna 2018 - 10:26

Zpět na seznam článků

Dostane diváky do varu

Populární rocková skupina Alkehol, která slaví úspěchy už šestadvacet let na hudební scéně, společně s jesenickou předkapelou DW8 a plzeňskými Septic People dostanou svým živelným vystoupením v pátek 4. května v Domě kultury Šumperk diváky pořádně do varu.

Skupina Alkehol vznikla v listopadu roku 1991. Tehdy se kytaristé thrashmetalové skupiny Kryptor Ota Hereš a Petr Buneš rozhodli složit pro zábavu složit pár písní v jiném než thrashovém stylu s texty týkající se hospodské tématiky. Ústředím místem, kde svou tvorbu konzultovali, byla pražská restaurace „Na Slamníku“.

kapela Alkehol zdroj foto: DK

První eponymní album vzniklo o rok později. Ke dvanácti skladbám uvedených již na demu přibyly další tři písně. Na nahrávání se podíleli i Filip Robovski a Lou Fanánek Hagen.

Po úspěchu alba se dalšími členy skupiny stali Martin Melmus (dříve Törr) a Tonda Rauer. Na svém prvním koncertu se představili jako předkapela skupiny Kabát. Úspěch kapely pokračoval vydáním desky S úsměvem se pije líp o rok později. Ta vyhrála televizní hitparádu a následně skupina vystoupila ve vyprodaném sále Lucerna v Praze. Kapela nahrála také několik hymen pro sportovní kluby, například v roce 1992 pro fotbalový tým AC Sparta Praha (v současné době používá nástupovou hymnu od této kapely také hokejová HC Slavia Praha), v roce 2008 pak pro hokejový tým HC Kometa Brno.

V roli předkapely se jako první představí jesenická rocková skupina DW8, která vznikla ke konci roku 2009 kolem kytaristy a zpěváka Roberta Bicana. Ke spolupráci vyzval své někdejší spoluhráče Jiřího Bouchala (bicí) a Jiřího Lužného (basa, zpěv). Během krátké chvíle vznikají skladby, které jsou ovlivněny tvorbou kapel Black Label Society, Godsmack nebo Black Stone Cherry.

S podobným příběhem je zde i druhá předkapela Septic People z Domažlicka. Ta působí na hudební scéně od roku 2010 a skládá se ze čtyř členů - Alex Fedorov (kytara, zpěv), Václav Lochman (basová kytara, vokály), Honza Kolomazník (sólová kytara) a Honza Štolba (bicí). Žánrově se pohybuje na pomezí punku, rocku, místy až metalu, ale nechybí prvky poctivého českého bigbeatu. Na svém kontě má už několik alb, na druhém z nich navíc hostovali Tomáš Hrbáček (Harlej) a Václav Bláha (Divokej Bill).  „Během koncertu určitě zazní hity Nonstop, Podbabskej stánek, Na Slamníku, Okno mé lásky, Pivo dělá hezká těla, Na zdraví nebo Buráky," uvádí produkční domu kultury Michaela Horáková.

Koncert skupiny Alkehol a jejích hostů vypukne v pátek 4. května od půl osmé večer ve velkém sále domu kultury. Vstupné v předprodeji je 250 korun, v den akce podraží o padesát korun.

Rezervace vstupenek ZDE

AKTUALIZOVÁNO 2. května: Produkční šumperského kulturáku Michaela Horáková uvedla: „Omlouváme se, ale koncert je z důvodu nemoci zrušen. Již zakoupené vstupenky bude možné vrátit zpět do pokladny DK Šumperk od čtvrtka 3. května. Děkujeme za pochopení.“


Autor: red.,dk - M. Horáková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.