Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Rocková legenda Stromboli zahraje v Olomouci

14. srpna 2017 - 08:22

Zpět na seznam článků

Erupce kvalitní muziky v Tereziánské zbrojnici

Další lahůdku připravila agentura BRC Promotion fanouškům kvalitní muziky v rámci programu Olomouckých kulturních prázdnin. Ve čtvrtek 17. srpna od dvaceti hodin zahraje na nádvoří Tereziánské zbrojnice česká rocková legenda, kapela Stromboli.

Skupina kolem kytaristy Michala Pavlíčka a zpěvačky Báry Basikové v Olomouci vystoupí v původním složení.„Po úspěšném koncertu kanadské skupiny Billy Talent, která je aktuálně v žánru punk rocku jednou z nejpopulárnějších formací na světě, chceme potěšit příznivce českého bigbítu. A Stromboli rozhodně patří k tomu nejlepšímu a nejnápaditějšímu, co český rock kdy nabídl,“ řekl Pavel Vysloužil z pořádající agentury.

Stromboli zdroj foto: P. Bielesz

Když se Stromboli v polovině osmdesátých let na české rockové scéně objevila, bylo to naprosté zjevení. Michal Pavlíček kapelu poskládal ze samých znamenitých hudebníků - baskytarista Vladimír Guma Kulhánek, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková, později basáci Jiří Veselý nebo Vilém Čok, ale hlavně zpěvačka s nenapodobitelným, mysteriózním hlasem Bára Basiková.

Nahrávky Stromboli, ať už legendární dvojalbum z roku 1987 nebo o dva roky mladší deska Shutdown, patří do zlatého fondu českého bigbítu. Jejich fúze jazzrocku, space rocku, nové vlny, ale taky metalových prvků posluchače přímo hypnotizovala. Tyto účinky má muzika Stromboli dodnes, o čemž svědčí například vyprodaný koncert v pražské O2 aréně při oslavě třicátin kapely před třemi lety.

Že to Stromboli pořád šlape, se můžete přesvědčit na nádvoří Tereziánské zbrojnice ve čtvrtek 17. srpna. Vstupenky v ceně 299 korun lze zakoupit v předprodeji v sítích TicketPortal, GoOut, v infocentru olomoucké radnice nebo v Bounty Rock Café. V prodeji budou také přímo na místě.

Autor: red., P. Bielesz

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.