Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Senioři mohou i letos cestovat s Olomouckým krajem

23. července 2016 - 11:36

Zpět na seznam článků

Pojede jich víc

Senioři mohou i letos cestovat s Olomouckým krajem

Senioři mohou i letos cestovat s Olomouckým krajem zdroj foto: Olk.

V pondělí 1. srpna bude zahájena registrace zájemců o Seniorské cestování v Olomouckém kraji. Projekt, který nabízí výlety osobám starším šedesáti let, spustilo hejtmanství poprvé před osmi lety.

Zájem o výlety na atraktivní místa regionu se každým rokem zvyšuje. „Vedení kraje se rozhodlo vyhovět velkému zájmu lidí o tento způsob cestování a pro letošek opět navýšilo kapacitu zájezdů. Na putování po našem regionu se tak vydají na tři tisíce seniorů. Částka určená na projekt byla ve výši 1,5 milionu korun, nicméně v rámci veřejné zakázky na realizaci Seniorského cestování byla vysoutěžena cena ve výši  1,2 milionu korun,“ řekl  hejtman Jiří Rozbořil.

tabulka zdroj: Olk

Seniorské cestování je zaměřené na aktivity dříve narozených obyvatel našeho regionu, kterým umožní navštívit zajímavá místa Olomouckého kraje. První zájezd se uskuteční 18. srpna a možnost cestovat budou mít senioři až do října tohoto roku.

Senioři se letos podívají například do nově otevřeného zámku v Čechách pod Kosířem, který mimo tradiční zámecké expozice nabízí také filmovou - zaměřenou na dílo Jana a Zdeňka Svěrákových. Zavítají i do Muzea kočárů, které představuje ojedinělou a největší sbírku historických kočárů, saní a luceren. Velmi oblíbená je prohlídka přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně v Jeseníkách. Dalším technicky zaměřeným výletem bude návštěva Hornického skanzenu ve Zlatých Horách, který se letos rozšíří o strážní věž, funkční tavicí pec a dům řemesel. V nabídce samozřejmě nechybí oblíbené hrady Šternberk a Helfštýn nebo město Olomouc.

Dlouhé stráně zdroj foto: V. Sobol

Spíše v relaxačním duchu se pak ponesou výlety mířící do Priessnitzových léčebných lázní nebo do Termálních lázní Velké Losiny. „Organizační část celého projektu zajišťuje cestovní kancelář vybraná v rámci výběrového řízení. Olomoucký kraj pak kontroluje řádné plnění smlouvy. V zájmu kvalitní služby a zodpovědného přístupu každého účastníka je nastavena finanční spoluúčast ve výši dvě stě korun. Senior z našeho kraje pak může absolvovat pouze jeden výlet,“ doplnila náměstkyně hejtmana Yvona Kubjátová.

Termální lázně Velké Losiny foto: sumpersko.net

Stejně jako v loňském roce se do přípravy projektu zapojila také Krajská rada seniorů Olomouckého kraje. Její zástupci měli možnost připomínkovat podmínky zadávací dokumentace i smlouvu.

IC Šumperk foto: sumpersko.net

Senioři budou osloveni zejména prostřednictvím tištěných i elektronických letáků, médií a také přes krajskou radu seniorů. „Od 1. srpna bude navíc zprovozněna na adrese: www.seniorskecestovani.eu - stránka je určená přímo zájemcům o cestování. Zájemci mohou pro tento účel využít také turistická informační centra v kraji - např. Litovel, Uničov, Šternberk, Prostějov, Šumperk. Cestovní kancelář bude přijímat objednávky na telefonních číslech 585 204 627, 585 204 629 a 606 780 178," upřesnila tisková mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová.

Autor: red., K. Navrátilová

Fotogalerie

Senioři mohou i letos cestovat s Olomouckým krajem   zdroj foto: Olk.

Další články z rubriky

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

K dostání bude i výroční turistická vizitka

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.