Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Silnice na Červenohorské sedlo se má uzavřít 1. října

31. srpna 2014 - 09:27

Zpět na seznam článků

Původní termín byl 1. září

Silnice na Červenohorské sedlo se má uzavřít 1. října

ilustrační snímek zdroj: ŘSD

Předběžný termín plánované uzavírky silnice I/44 v úseku Kouty nad Desnou na Červenohorské sedlo z důvodu rekonstrukce komunikace byl posunut na 1. říjen. Původní termín byl stanoven na prvního září tohoto roku. O změnu termínu požádalo Ředitelství silnic a dálnic ČR Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Olomouckého kraje.

rekonstrukce - mapa zdroj:ŘSD

Přehled uzavírky:

Úplná uzavírka silnice I/44 v úseku Kouty nad Desnou (1800 m za koncem obce) - Červenohorské sedlo (hranice okresů Šumperk a Jeseník) proběhne v termínech 1. října - 14. listopadu 2014, 16. dubna - 14. listopadu 2015 a 16. dubna - 14. listopadu 2016. Důvodem úplné uzavírky silnice je realizace stavby „Silnice I/44 Červenohorské sedlo jih“.

Objízdná trasa po dobu úplné uzavírky silnice I/44 byla navržena:

směr Šumperk – Jeseník (pro vozidla výšky do 3,9 m) ze Šumperka přes Bratrušov, Kopřivnou, Hanušovice, Jindřichov, Brannou, Ostružnou, Ramzovou a Lipovou Lázně do Jeseníku, tj. po silnicích II/446 (Šumperk - Hanušovice), II/369 (Hanušovice - Lipová-lázně) a I/60 (Lipová Lázně - Jeseník)

směr Jeseník - Šumperk, včetně směru Jeseník - Velké Losiny (pro vozidla výšky do 3,9 m) z Jeseníku přes Lipovou-lázně, Ramzovou, Ostružnou a Brannou do Jindřichova po silnicích I/60 (Jeseník - Lipová Lázně) a II/369 (Lipová-lázně - Jindřichov). Trasa do Šumperka bude z Jindřichova vedena přes Hanušovice, Kopřivná a Bratrušov po silnicích II/369 (Jindřichov - Hanušovice) a II/446 (Hanušovice - Šumperk). Trasa do Velkých Losin bude z Jindřichova vedena přes Pusté Žibřidovice a Žárová po silnici III/3697 (Jindřichov - Velké Losiny).

směr Jeseník - Šumperk a Šumperk - Jeseník (pro vozidla výšky nad 3,9 m) z Jeseníku do Bělé pod Pradědem po silnici I/44. Z Bělé pod Pradědem přes Vidly, Vrbno pod Pradědem, Karlovice, Široká Niva, Nové Heřminovy, Oborná, Bruntál, Malá Štáhle, Rýmařov, Stará Ves, Sobotín, Petrov nad Desnou do Rapotína po silnicích II/450 (Bělá pod Pradědem - Vidly), II/451 (Vidly - Vrbno pod Pradědem - Nové Heřminovy), I/45 (Nové Heřminovy - Bruntál) a I/11 (Bruntál - Rapotín). Z Rapotína po silnici I/44 do Šumperku. Pro směr Šumperk - Jeseník bude objížďka vedena po stejné trase.

Autor: red, ol.k.

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: ŘSD

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.