Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

VIDEO. Hrad v ohrožení

17.04.2024 - VIDEO. Hrad v ohrožení - Jak si hasiči poradili s...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Spotřebitelé jsou šizeni i při kulturních akcích

28. srpna 2015 - 06:19

Zpět na seznam článků

ČOI kontrolovala letní festival na Bouzově a v Hradci nad Moravicí

Spotřebitelé jsou šizeni i při kulturních akcích

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Léto je nejen časem dovolených, ale také konání tradičních kulturních akcí. Jejich program, v řadě případů i několikadenní, je pro různé prodejce vítanou příležitostí k rychlému výdělku. Jestli nepoškozují spotřebitele a nabízejí své zboží či poskytují služby v souladu s platnými právními předpisy, kontrolují průběžně také pracovníci místně příslušných inspektorátů České obchodní inspekce.

Že nejsou tyto kontroly zbytečné, dokazují výsledky dvou kontrolních akcí z posledních dnů, a to na Bouzově a v Hradci nad Moravicí v průběhu akcí pořádaných v rámci Letního kulturního festivalu na hradech a zámcích. „Z pěti kontrolovaných prodejních míst s občerstvením bylo jen u jednoho z nich vše v pořádku. Na místě byly uloženy tři pokuty ve výši 6 tisíc korun, čtvrtá bude uložena ve správním řízení,“ informovala tisková mluvčí obchodní inspekce Ivana Divišová.

Jednalo se o porušení povinností stanovených zákonem na ochranu spotřebitelů. „O porušení zásad poctivosti prodeje, nesprávnou míru prodaných nápojů, neseznámení spotřebitele s cenou výrobků nebo služeb a při dvou kontrolních nákupech nebyl vydán na vyžádání řádný doklad o koupi,“ upřesnila mluvčí Divišová.

Autor: red.,I.Divišová

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.