Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Studentům UP Olomouc to vyšlo! V době stáže ochutnali v Bruselu „osmadvacítku“ na talíři

24. června 2015 - 22:35

Zpět na seznam článků

Co nejlepšího ze své kuchyně nabídly členské státy EU

Studentům UP Olomouc to vyšlo! V době stáže ochutnali v Bruselu „osmadvacítku“ na talíři

studenti UP Olomouc v Bruselu foto:Jakub Hudeček

Před Evropským parlamentem v Bruselu v úterý 23. června se konala společná prezentace členských států Evropské unie. Po celý den nabízely jednotlivé členské státy EU to nejlepší ze své kuchyně a lákaly příchozí diváky k návštěvě.

Akci pod názvem Osmadvacítka na talíři připravila městská část Brusel Ixelles a byla součástí lotyšského předsednictví v Radě EU. V průběhu celého dne před EP zavítaly asi tři tisíce návštěvníků.

Brusel

Za Českou republiku se organizace ujalo Velvyslanectví ČR v Belgii, které na akci přizvalo české a moravské regiony a krajanská sdružení působící v Belgii. „Olomoucký kraj, který se do letošního ročníku rovněž zapojil, nabídl speciality z nově otevřené prodejny Olomócké špajz. Návštěvníci stánku ochutnali Olomoucké tvarůžky, Váhalovy klobásy, čokolády ze závodu Zora Olomouc či müsli tyčinky FIT. Hosté mohli vyzkoušet také likér Jukamarus z Hanácké pálenice,“ přiblížila průběh dne Michaela Vráželová z OK4EU.

Brusel

Účast kraje na akci zabezpečilo sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii.  „Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje místní výrobce, a to i formou propagace jejich výrobků na zahraničních akcích. Prezentaci v prostředí evropských institucí zajišťuje Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu. Akce tohoto typu představují kraj jako zajímavou oblast plnou gastronomických zážitků,“ doplnil náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer.

Autor: Š. Krajča, zdroj foto OK4EU Jakub Hudeček

Fotogalerie

studenti UP Olomouc v Bruselu       foto:Jakub Hudeček

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.