Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Šumperk oslaví výročí vzniku samostatného Československého státu

18. října 2016 - 21:44

Zpět na seznam článků

Vzpomínkovou akcí a slavnostním koncertem

Šumperk oslaví výročí vzniku samostatného Československého státu

Šumperk zdroj foto: archiv

Devadesáté osmé výročí vniku samostatného Československého státu si město Šumperk připomene v úterý 25. října během vzpomínkového setkání u pamětní desky T.G.Masaryka  na Masarykově náměstí. Tentýž den se uskuteční v Domě kultury koncert Moravské filharmonie Olomouc.

Vzpomínkové setkání za přítomnosti místních základních i středních škol u busty T.G. Masaryka na Masarykově náměstí u Gymnázia Šumperk je naplánováno na úterý 25. října od 14:00 hodin. Setkání organizuje město Šumperk, Svaz bojovníků za svobodu a Česká obec sokolská. Hudební doprovod obstarají hudebníci ze Základní umělecké školy Šumperk. 

Tentýž den se od půl osmé večer uskuteční ve velkém sále šumperského Domu kultury koncert k výročí vzniku samostatného Československého státu. Pod taktovkou dirigenta Petra Vronského zazní  například tři tance z opery Prodaná nevěsta, Slovanské tance č. 8,10,15 a chybět nebudou skladby světových velikánů W. A. Mozarta, A. Vivaldiho a F.Carulliho. Jako sólisté vystoupí Miriam Rodriguez Brüllová, světově uznávaná slovenská kytaristka, a bravurní flétnista Massimo Mercelli.

Miriam Rodriguez Brullova zdroj foto: mus

Massimo Mercelli zdroj foto: mus

Vstupenky na slavnostní koncert  budou k dostání za 150 korun v Domě kultury Šumperk. Koncert pořádá Olomoucký kraj ve spolupráci s městem Šumperkem.

Autor: red., mus

Fotogalerie

Šumperk                        zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.