Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Šumperská nemocnice obhájila Certifikát kvality a bezpečí

05. prosince 2018 - 11:15

Zpět na seznam článků

Akreditační komise hodnotila plnění národních hodnotících standardů ve všech zdravotnických i nezdravotnických provozech nemocnice

Šumperská nemocnice obhájila Certifikát kvality a bezpečí

Nemocnice Šumperk zdroj foto: FB NŠ

Nemocnice Šumperk poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči. Důkazem je certifikát, který získala od České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví. Ta v těchto dnech provedla v nemocnici opakované šetření, které se zaměřuje zejména na bezpečí pacientů co do záměny léků nebo třeba řádného vedení zdravotnické dokumentace.

V důkladné a poměrně časově náročné kontrole akreditační komise nemocnice uspěla a obhájila tak na další tři roky Certifikát kvality a bezpečí. „Získání certifikátu je důkazem, že nemocnice je po všech stránkách schopna se o své pacienty postarat na odpovídající úrovni kvality a zajistit jim bezpečné prostředí,“ říká předseda představenstva Nemocnice Šumperk JUDr. Martin Polach s tím, že akreditační komise hodnotila systémové nastavení klíčových procesů a plnění národních hodnotících standardů ve všech zdravotnických i nezdravotnických provozech nemocnice.

předseda představenstva Nemocnice Šumperk JUDr. Martin Polach zdroj foto: archiv

Externí auditoři akreditační komise prošli velkou část pracovišť a pečlivě zkoumali veškeré postupy personálu. Zaměřovali se například na nakládání s léky, na postupy v akutních situacích a kontinuitu péče o pacienta, na vedení zdravotnické dokumentace, na komunikaci personálu v rizikových situacích, ale třeba i na pacientskou stravu. V rámci svého šetření zavítali nejen na jednotlivá oddělení, ale i na nezdravotnická pracoviště, ať už do prádelny, jídelny nebo na technické oddělení.

Akreditační komise se při kontrole zaměřila například na správné vedení zdravotnické dokumentace nebo manipulaci s léčivy. Autor: M. Jeřábek, archiv NŠ

Získáním samotného certifikátu celý proces ale nekončí.

Trvale musí být rozvíjen a zdokonalován tak, aby nemocnice každé tři roky obhájila, že kvalitu péče dokáže nejen udržet, ale dále i zvyšovat. „Kvalitu a bezpečnou péči o pacienty považujeme v nemocnici za prioritní. Věřím, že se nám podařilo v tomto ohledu nastavit laťku hodně vysoko a právem se můžeme považovat za moderní nemocnici 21. století,“ dodává Martin Polach s tím, že největší poděkování za opětovné získání certifikátu patří zejména všem zaměstnancům nemocnice. „Právě oni se největší měrou podílí na rozvoji poskytované kvalitní a bezpečné péče našim pacientům,“ uzavírá předseda představenstva.

Nemocnice Šumperk foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Nemocnice Šumperk foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením, jehož majitelem je od roku 2015 lékař Martin Polach. Ten do rozvoje nemocnice za poslední tři roky investoval už stovky miliónů korun. Historicky největší investicí je nový radiodiagnostický pavilon R, jehož výstavba i s pořízením špičkové zdravotnické technologie vyšla na více než sto šedesát miliónů korun. Nemocnice v něm otevřela i nové pracoviště magnetické rezonance, které ji do té doby chybělo. V druhém patře pavilonu najdou pacientky mamografické pracoviště s novým nejmodernějším mamografem. V letošním roce se zase nemocnice pustila do oprav starého chirurgického pavilonu, který odkoupila od Města Šumperk. Po více než dvaceti letech chátrání se v příštím roce díky stomiliónové investice promění v moderní pavilon dlouhodobé ošetřovatelské péče.

Autor: red., H. Hanke

Fotogalerie

Nemocnice Šumperk                                      zdroj foto: FB NŠ

Související články

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.