fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

240 650 fitness kotelna

Šumperská sportovní gymnastika si připisuje další úspěch

24. března 2017 - 09:45

Zpět na seznam článků

Memoriál Petry Urbáškové byl v režii domácích gymnastek

Šumperská sportovní gymnastika si připisuje další úspěch

Memoriál Petry Urbáškové 2017 zdroj foto: GK Šumperk

V sobotu 18. března se uskutečnil na ZŠ Sluneční 23. ročník Memoriálu Petry Urbáškové. V tamní gymnastické tělocvičně se před její rekonstrukcí naposledy sešli všichni příznivci šumperské gymnastiky. Tělocvična se rozroste o tolik potřebný gymnastický čtverec, o kterém mnoho gymnastek v České republice jen sní.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 zdroj foto: GK Šumperk

Sobotní sportovní klání bylo rozděleno do tří kategorií.

První kategorii zastoupily gymnastky ročníku 2009 a mladší. Zde měl šumperský oddíl hned několik želízek v ohni. Domácí prostředí nejvíce svědčilo Lence Machytkové, která si odnesla zlatý pohár. Šestá byla Michaela Janků, devátá Jitka Machytková a 15. Karolína Jakubíková.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 - I. kategorie zdroj foto: GK Šumperk

Kategorie ročníků 2006 – 2008 byla nejobsazenější. I přes menší chybičky a pády byla v režii domácích gymnastek. Náročnými sestavami si první příčku zasloužila Klára Peterková, druhá byla Julie Hvižďová, třetí Sabina Žandová, čtvrtá Kateřina Friedlová a třináctá Berenika Diňová.

V pozadí nezůstaly ani mladší kolegyně a 15. místo si odnesla Anna Paraska, 20. Marie Paraska , 21. Amélie Diňová. Závodnice trénující pouze třikrát týdně si svou statečností a chutí závodit vysloužily příčku 23. Amélie Bruštíková , 24. Eliška Kubíčková, 25. Julie Machytková, 28. Julie Horová a 29. Rozálie Bruštíková.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 - II. kategorie zdroj foto: GK Šumperk

Poslední kategorie patřila závodnicím ročníku 2005 a starší. Zde si první místo vybojovala nejzkušenější závodnice memoriálu z Liberce Karolína Bartuňková. Šumperská závodnice Veronika Veselá nezaostala a vyrovnaným výkonem brala bronz, šestá byla Agáta Kněžková, po dvouleté pauze si 17. místo vybojovala Ludmila Stejskalová a nejmladší závodnici této skupiny Adéle Osladilové závod nevyšel a skončila dvacátá.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 - III. kategorie zdroj foto: GK Šumperk

Na konci vyhlašovacího ceremoniálu, byla odměněna i družstva. První místo s více jak čtyřbodovým náskokem před družstvem z Moravské Ostravy si vydobylo družstvo domácí ve složení Machytková L., Peterková a Veselá, čtvrté bylo družstvo B – Janků, Hvižďová a Kněžková, desáté C – Machytková J., Žandová a Stejskalová a jedenácté družstvo D – Jakubíková, Friedlová a Osladilová.

MMemoriál Petry Urbáškové 2017 - družstva zdroj foto: GK Šumperk

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem gymnastkám za vzornou reprezentaci gymnastického klubu i města Šumperka, trenérkám, které pro své svěřenkyně připravily skvělý závod se spoustou cen a řediteli za poskytnutí prostor ZŠ Sluneční,“ dodala za GK Šumperk Dagmar Peterková.

Autor: red., Dagmar Peterková, zdroj foto: oddíl

Fotogalerie

Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK ŠumperkMemoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk

Další články z rubriky

Dietos vs Golems

Dietos vs Golems

Pozvánka na zápas

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.