Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Šumperská sportovní gymnastika si připisuje další úspěch

24. března 2017 - 09:45

Zpět na seznam článků

Memoriál Petry Urbáškové byl v režii domácích gymnastek

Šumperská sportovní gymnastika si připisuje další úspěch

Memoriál Petry Urbáškové 2017 zdroj foto: GK Šumperk

V sobotu 18. března se uskutečnil na ZŠ Sluneční 23. ročník Memoriálu Petry Urbáškové. V tamní gymnastické tělocvičně se před její rekonstrukcí naposledy sešli všichni příznivci šumperské gymnastiky. Tělocvična se rozroste o tolik potřebný gymnastický čtverec, o kterém mnoho gymnastek v České republice jen sní.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 zdroj foto: GK Šumperk

Sobotní sportovní klání bylo rozděleno do tří kategorií.

První kategorii zastoupily gymnastky ročníku 2009 a mladší. Zde měl šumperský oddíl hned několik želízek v ohni. Domácí prostředí nejvíce svědčilo Lence Machytkové, která si odnesla zlatý pohár. Šestá byla Michaela Janků, devátá Jitka Machytková a 15. Karolína Jakubíková.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 - I. kategorie zdroj foto: GK Šumperk

Kategorie ročníků 2006 – 2008 byla nejobsazenější. I přes menší chybičky a pády byla v režii domácích gymnastek. Náročnými sestavami si první příčku zasloužila Klára Peterková, druhá byla Julie Hvižďová, třetí Sabina Žandová, čtvrtá Kateřina Friedlová a třináctá Berenika Diňová.

V pozadí nezůstaly ani mladší kolegyně a 15. místo si odnesla Anna Paraska, 20. Marie Paraska , 21. Amélie Diňová. Závodnice trénující pouze třikrát týdně si svou statečností a chutí závodit vysloužily příčku 23. Amélie Bruštíková , 24. Eliška Kubíčková, 25. Julie Machytková, 28. Julie Horová a 29. Rozálie Bruštíková.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 - II. kategorie zdroj foto: GK Šumperk

Poslední kategorie patřila závodnicím ročníku 2005 a starší. Zde si první místo vybojovala nejzkušenější závodnice memoriálu z Liberce Karolína Bartuňková. Šumperská závodnice Veronika Veselá nezaostala a vyrovnaným výkonem brala bronz, šestá byla Agáta Kněžková, po dvouleté pauze si 17. místo vybojovala Ludmila Stejskalová a nejmladší závodnici této skupiny Adéle Osladilové závod nevyšel a skončila dvacátá.

Memoriál Petry Urbáškové 2017 - III. kategorie zdroj foto: GK Šumperk

Na konci vyhlašovacího ceremoniálu, byla odměněna i družstva. První místo s více jak čtyřbodovým náskokem před družstvem z Moravské Ostravy si vydobylo družstvo domácí ve složení Machytková L., Peterková a Veselá, čtvrté bylo družstvo B – Janků, Hvižďová a Kněžková, desáté C – Machytková J., Žandová a Stejskalová a jedenácté družstvo D – Jakubíková, Friedlová a Osladilová.

MMemoriál Petry Urbáškové 2017 - družstva zdroj foto: GK Šumperk

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem gymnastkám za vzornou reprezentaci gymnastického klubu i města Šumperka, trenérkám, které pro své svěřenkyně připravily skvělý závod se spoustou cen a řediteli za poskytnutí prostor ZŠ Sluneční,“ dodala za GK Šumperk Dagmar Peterková.

Autor: red., Dagmar Peterková, zdroj foto: oddíl

Fotogalerie

Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk
Memoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK ŠumperkMemoriál Petry Urbáškové 2017                zdroj foto: GK Šumperk

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.