fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

Šumperské gymnastky na MČR

13. června 2018 - 21:50

Zpět na seznam článků

Report ze závodů

Šumperské gymnastky na MČR

Šumperské gymnastky na MČR zdroj foto: oddíl

Ve dnech 2. - 3. června se konalo mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v Černošicích, v nichž se narodila úspěšná česká gymnastka Věra Čáslavská. Na programu byl závod žákyň A (VS3A) a mistrovské třídy, kam patří kadetky a kadeti, junioři a senioři.

Do Prahy zavítala i malá výprava ze Šumperka, která se v konkurenci dalších oddílů ČR neztratila. Po kvalifikačních soutěžích se závodu zúčastnila tři děvčata.

V kategorii kadetek se nám představila Klára Peterková, která do závodu nastoupila v sobotu dopoledne. Pro Kláru to byla první zkušenost v nové kategorii. Nezalekla se jí a podala velice slušný výkon. Nejlépe ji v závodě vyšel přeskok, za který obdržela druhou nejvyšší známku. Na bradlech se poprvé pokusila o veletoč vpřed na vyšší žerdi, který zvládla, a závod se pro ni vyvíjel velice příznivě. Zradila ji však kladina, kde zaznamenala pád. Odhodlanost a chuť závodit však předvedla na prostných. Svými vyrovnanými výkony Klára skončila na velice pěkném sedmém místě a vybojovala si nedělní finále na všech nářadích, kromě nevydařené kladiny. Finále proběhlo až v neděli v podvečer. Na přeskoku se Kláře nepodařil zopakovat bezchybný skok ze soboty a skončila pátá. Na bradlech a prostných skončila sedmá.

Šumperské gymnastky na MČR zdroj foto: oddíl

Odpoledne nastoupila v kategorii seniorek šumperská odchovankyně Marie Nevrklová, která v současné době reprezentuje oddíl Sokol Brno 1. Ani ta se v závodě neztratila a skončila jako Klára na sedmém místě.

V neděli dopoledne patřila hala Věry Čáslavské dalšímu výkonnostnímu stupni, žákyním A. Děvčata se do tohoto závodu nominovala na základě kvalifikačních závodů konaných v Praze, Brně a v Ostravě. Šumperk reprezentovaly dvě členky - Berenika Diňová a Kateřina Friedlová.

Další dvě šumperské reprezentantky - Julie Hvižďová a Sabina Žandová - pro zranění nenastoupily. Berenika předvedla své stabilní výkony a získala 36. místo. Mnohem více se dařilo Kateřině Friedlové, ale ani ta se nevyvarovala drobných chyb, a tak každé zaváhání v povinných sestavách znamenalo vzdálení se medailovým pozicím. Přesto  však v  silné konkurenci pražských a brněnského oddílu získala 15. místo. Děvčatům gratulujeme a trenérce Silvě Urbanové děkujeme za vzornou přípravu. V případě Kláry Peterkové bychom měli zmínit i Miloše Musila (trenér TJ Prostějov), který se na její přípravě také podílí.

Šumperské gymnastky na MČR zdroj foto: oddíl

Dne 9. června proběhl poslední kvalifikační závod v Brně pro výkonnostní stupeň VS2. Pro GK Šumperk je to nejpočetnější kategorie, a proto se nám na MČR představí hned pět závodnic.

V Brně se nejvíce dařilo Michaele Janků, která sice nezopakovala stříbrný výkon z Ostravy, ale i přesto získala velmi pěkné šesté místo. Jitka Machytková skončila dvanáctá, Marie Paraska šestnáctá, její sestra Anna osmnáctá, Amélie Diňová třicátá šestá. Tu pravděpodobně dle postupového klíče České gymnstické federace již v dalších bojích neuvidíme. Do závodu pro nemoc nenastoupila Lenka Machytková. Děvčata mají čtrnádct dnů, aby zapracovala na svých povinných sestavách a do Znojma odjela v co nejlepší kondici.

Držíme pěstiUsmívající se

Autor: red.,J. Žandová, zdroj foto: Oddíl

Fotogalerie

Šumperské gymnastky na MČR      zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.