Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Šumperský DŽEM opět bodoval!

22. října 2014 - 00:46

Zpět na seznam článků

„Vloupám se!“ hřměl kulturákem nový hit od Radečků, fanynky pištěly při zpěvu českého Justina Biebera

Šumperský DŽEM opět bodoval!

Patnáctý Džem foto:sumpersko.net

Mottu „Budeme tam všichni!“ dostál v pátek 17. října šumperský Džemfest. Narvaný kulturák, skvělá atmosféra, pestrý program, pohoda a pokec s kámoši.

Patnáctý Džem

Takový byl letošní ročník oblíbeného podzimního festivalu. Spokojeností zářilo publikum, organizátoři i vystupující. „Tak jako v uplynulých ročnících i letos jsme měli vyprodáno. Dorazilo na patnáct set diváků,“ pochvaloval si Ondra Polák, jenž stihl v průběhu večera odběhnout od pořadatelských povinností a rozbalit to na pódiu. FOTO DŽEM I.

„Vloupám se do tvojí mysli!!!“ hřměl šumperským kulturákem nový hit Radečků, aktuálně nejhranější píseň TV Óčko. „Byl to krásný pocit,“ svěřil se po vystoupení Ondra. „Že lidé znají naši Prahu a kamkoliv přijedeme, chtějí ji po nás, na to už jsme si zvykli. Ale „Vloupám se“ jsme nahráli teprve letos. Bylo úžasné sledovat, že fanoušci už umějí text,“ překvapil muzikanta přezdívaného Cibule burácející sbor na šumperském fesťáku. FOTO DŽEM II.

Patnáctý Džem - Ondra Polák

Vystoupení Radečků přineslo jednu z četných premiér letošního Džemfestu – poprvé naživo s kluky z Opičích hor zazpívala slovenská hvězda Mária Čírová. Kromě „Vloupám se“ si společně střihli také starší píseň Zůstaň. Máriino vystoupení se nemohlo obejít ani bez hitu slovenských hitparád Búrka. Radečci se líbili a museli přidávat. FOTO DŽEM III.

Patnáctý Džem - Mária Čírová

Velkou premiéru spojenou s křtem si na Džemfestu odbylo nové cédéčko skupiny Obzzor. „Nevěděli jsme, jestli se to stihne. Cédéčko dorazilo až těsně před koncertem,“ oddechl si Ondra. Křtilo se slivovicí-obzzorovicí. Kmotrem se stal zpěvák Radečků Tomáš Polák známý jako Tomino. Obzzorovicí se také připíjelo. Destilát prokázal své kvality, nejenže nikdo z muzikantů neskončil na jednotce intenzivní péče, následně byli i hudby a provozu schopní. FOTO DŽEM IV.

Patnáctý Džem - křest CD

Díky vystoupení Adama Mišíka přezdívaného český Justin Bieber publikum šumperského Džemfestu výrazně omládlo. Náctileté fanynky daly průchod svým emocím a radovaly se způsobem sobě vlastním. „Adam Mišík přilákal množství děvčat školního věku. Rodiče nás dlouho předem bombardovali otázkami, kdy vystoupení začne a kdy skončí, proto jsme tohoto hosta nasadili hned na začátek fesťáku,“ objasnil Ondra. FOTO DŽEM V.

Patnáctý Džem - Adam Mišík

Zbytek večera si mladičké fanynky se srdéčky rozechvělými dojetím užily s romantickými sny za zdmi dívčích pokojíčků. Rodiče je totiž ihned po vystoupení idola vyzvedli, aby dcerky ušetřili drsného nočního života. Pohledný a sympatický Adam však nebodoval pouze u stejně starých a ještě mladších fanynek. FOTO DŽEM VI.

Potěšil i vyzrálejší publikum. „Má příjemný hlas a zajímavé písničky. Nic jsem od něj nečekal, ale nakonec se mi jeho vystoupení líbilo,“ ohodnotil jeden z návštěvníků festivalu. „Představil své písně v akustickém provedení, jak obvykle nehraje. Slyšet ho takhle se poštěstí jen málokomu, bylo to pro Džemfest zajímavé zpestření,“ podotkl Ondra Polák.

Patnáctý Džem

Dalším příjemným překvapením festivalu bylo vystoupení nevšední kapely složené ze studentů a absolventů školy pražského Jedličkova ústavu. Jejich černohumorná tour „Jsme postižení muzikou!“ bodovala i v Šumperku. „Dostat na pódium tři desítky různě handicapovaných hudebníků byl z organizačního hlediska docela oříšek,“ přiznal Ondra. Samotné vystoupení The Tap Tap si však pochvaloval. „Vzali to pěkně od podlahy. V jejich hraní byla energie, radost a nadšení. A všechny tyhle pozitivní emoce se podařilo přenést na publikum,“ popsal z pozice výkonného muzikanta.

FOTO DŽEM VII.

Patnáctý Džem - The Tap Tap

Kapela nabídla originální zvuk s převahou dechové a rytmické sekce. The Tap Tap také informovali šumperské publikum o celostátní sbírce na dostavbu Jedličkova ústavu. FOTO DŽEM VIII.

Po Radečcích nastoupila hlavní hvězda festivalu Chinaski a rozehřáté publikum už nebylo daleko od toho zbořit šumperský kulturák.

Patnáctý Džem - Chinaski

Sál byl nabitý k prasknutí, diváci zaplnili také balkony a zazpívali si spolu s klasiky české pop rockové scény řadu jejich hitů. Představila se i kapela Zutroy, vítěz letošního Džemcampu, kterou porota vybrala ze 16 přihlášených skupin.

Patnáctý Džem

Autor: red., V. Krejčí, zdroj foto: sumpersko.net

Fotogalerie

Patnáctý Džem                   foto:sumpersko.net

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.