Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Šumperský dopravní inspektorát se zaměřil na cyklisty

15. srpna 2014 - 13:40

Zpět na seznam článků

Preventivní akce upozornila, že i cyklista je řidič

Šumperský dopravní inspektorát se zaměřil na cyklisty

DBA Šumpersko zdroj foto:PČR

Ve čtvrtek 14. srpna se v odpoledních hodinách na Šumpersku uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, která je součástí celorepublikové kampaně s názvem „Řídím – piju nealko pivo“. Dopravní policie, koordinátor BESIPu a promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven si zvolili, jako místo kontroly cyklostezku Šumperk – Rapotín a cyklostezku v Novém Malíně.

DBA Šumpersko

Během akce bylo zastaveno celkem 45 cyklistů, z toho osm dětí. Policisté se při kontrole zaměřovali především na povinnou výbavu jízdního kola. “Chtěli jsme upozornit občany, že i cyklista je řidič, pro kterého také platí určité povinnosti vyplývající ze zákona o silničním provozu stejně jako pro řidiče motorových vozidel a že při porušení těchto povinností musí počítat s patřičnými sankcemi,“ přiblížila komisařka Marie Šafářová z Územního odboru policie Šumperk.

por. Mgr. Marie Šafářová foto:sumpersko.net

Promotérka dospělým cyklistům předávala nealkoholické pivo s upozorněním, že i oni jsou dle zákona o silničním provozu řidiči a i pro ně tedy platí zákaz požití alkoholického nápoje před jízdou nebo během jízdy.

DBA Šumpersko

DBA Šumpersko

„Akce se setkala s velice kladným ohlasem u všech kontrolovaných cyklistů, kteří byli ve většině případů mile překvapeni, dokonce až zaskočeni tím, že si z kontroly s sebou navíc něco odvážejí,“ uvedla Marie Šafářová a dodává:“Paradoxem ovšem je, že v době, kdy dopravně bezpečnostní akce začínala, zastavila jiná policejní hlídka, dá se říci na opačném konci okresu, v obci Klášterec, cyklistu, kterému při orientační dechové zkoušce bylo naměřeno přes dvě promile alkoholu v dechu.“

Správní orgán, kterému bude tento přestupek postoupen, může „hříšníkovi“ uložit sankci v rozmezí 25 až 50 tisíc korun.

Autor: red.,M.Šafářová, zdroj foto:PČR

Fotogalerie

DBA Šumpersko                             zdroj foto:PČR

Další články z rubriky

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.