Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Šumperský hotel Sport se stále nedaří pronajmout

14. března 2015 - 14:44

Zpět na seznam článků

O funkci ředitele PMŠ se ucházejí tři zájemci

Šumperský hotel Sport se stále nedaří pronajmout

Šumperk - hotel Sport foto: sumpersko.net

Neúspěchem skončilo výběrové řízení na nájemce šumperského hotelu Sport. O podnik přechodného ubytování a restaurační zařízení v sousedství zimního stadionu stále nikdo nestojí. „Bohužel ani ve třetím kole nikdo neprojevil zájem,“ uvedl Tomáš Spurný, druhý místostarosta a předseda představenstva Podniků města Šumperka (PMŠ).

Šumperk - hotel Sport foto: sumpersko.net

Hotel s kapacitou 48 lůžek, restaurací se třemi salonky a pivnicí provozuje už od září loňského roku jeho vlastník, tedy společnost PMŠ, jejímž jediným akcionářem je město Šumperk. Za předchozím nájemcem, společností Jirdos, zůstaly milionové pohledávky, kvůli kterým část šumperských zastupitelů podala trestní oznámení. Informovali jsme ZDE

sumpersko.net - článek o podaném trestním oznámení

„Pokud by se přihlásil solidní zájemce, jeho nabídku bychom zvážili. Je však zřejmé, že po předchozích třech neúspěšných kolech výběrového řízení nemá cenu vyhlašovat hned další. Musíme zvážit možnosti budoucího využití hotelu, aby fungoval, když ne se ziskem, tak alespoň beze ztráty. PMŠ ho teď provozuje v minimálním rozsahu, ale ukazuje se, že výnosy nedostačují ke krytí nákladů na energie,“ řekl Spurný.

Tomáš Spurný, druhý místostarosta a předseda představenstva Podniků města Šumperka foto: sumpersko.net

Představenstvo PMŠ podle něj nechá vypracovat studii využitelnosti objektu. „Vzhledem k tomu, že hotel je těsně provázán s chodem zimního stadionu, vytvoříme pracovní skupinu, do které přizveme také zástupce šumperského hokeje. Na základě zpracované analýzy a dat by se pak mělo rozhodnout, co s objektem dál,“ tvrdí Spurný.

Šumperk - hotel Sport foto: sumpersko.net

Kromě provozovatele hotelu Sport společnost PMŠ hledá také nového šéfa. Termín pro podání přihlášek do výběrového řízení na ředitele vypršel ve čtvrtek 12. března. Zájemci měli zpracovat návrh koncepce řízení PMŠ a dceřiné společnosti Šumperské sportovní areály. „Byly podány tři přihlášky na funkci ředitele společnosti. Představenstvo PMŠ posoudí přihlášky včetně návrhů na koncepci řízení společnosti a poté po individuálních pohovorech s přihlášenými zájemci rozhodne,“ upřesnil Spurný. Rozhodnutí by podle něj mělo padnou začátkem dubna. Zatím je vedením pověřen Luděk Šperlich, jenž se ředitelského postu vzdal loni v prosinci právě kvůli vysokým pohledávkám za bývalým nájemcem hotelu Sport.  

Personální obměny se počátkem března dočkalo také pětičlenné představenstvo společnosti. Nově v něm zasedají místostarostové Tomáš Spurný, Jan Přichystal a radní Michael Kohajda. V tříčlenné dozorčí radě nově pracuje zastupitel Martin Janíček.

Zrekonstruované představenstvo PMŠ musí připravit zadávací podmínky pro výběrové řízení na zpracovatele forenzního auditu společnosti, který si vyžádali zastupitelé. Chystá se také podat přihlášku pohledávek PMŠ za společností Jirdos, jež je od prosince v insolvenci. „Přihláška je už zpracovaná, čekáme, až nastane lhůta k jejímu podání v probíhajícím insolvenčním řízení,“ ujistil Spurný.

odpověď, kterou obdržel zastupitel Menšík v souvislosti s řešením pohledávek PMŠ zdroj: T. Menšík

Situaci v PMŠ ostře sledují opoziční zastupitelé. „Otázka zpronevěry několika milionů korun nás velice zajímá. Doufám, že celá záležitost nebude zametena pod koberec,“ vyjádřil se zastupitel Petr Blažek.

Společnost PMŠ vznikla v roce 1996 pro zajišťování hospodářské činnosti města Šumperka, její základní kapitál přesahuje hodnotu 240 milionů korun. PMŠ zabezpečuje údržbu veřejné zeleně, komunikací, osvětlení, spravuje pohřebiště, vodní toky a protipovodňová zařízení, městský informační systém a tělovýchovná zařízení města. Vlastní hotel Sport, třináct kotelen a systém rozvodů tepla i teplé vody, provozuje parkovací automaty v Šumperku, pronajímá městské lesy a nebytové prostory.

Autor: red., Vladimíra Krejčí, foto: sumpersko.net

Fotogalerie

Šumperk - hotel Sport                   foto: sumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.