Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Šumperský strom splněných přání najdete letos v informačním centru

21. listopadu 2016 - 20:00

Zpět na seznam článků

Vánoční dobročinná sbírka pro děti

Šumperský strom splněných přání najdete letos v informačním centru

Strom splněných přání má v Šumperku dlouholetou tradici. Letos, po deseti letech pomyslnou organizační štafetu převzala Lucie Hošková, kterou šumperská veřejnost zná z organizování farmářských trhů.

Projekt Strom splněných přání je vánoční dobročinnou sbírkou pro opuštěné děti z Dětského centra Ostrůvek a Azylového domu pro osamělé rodiče a děti - Pontis Šumperk. „Sestry z Ostrůvku, matky z azylového centra vytvoří seznam přání - jaké dárky by si děti pod stromeček přály. Je jasné, že ani sestry v dětském centru ani pracovníci azylového centra by dětem nikdy nemohly dopřát tak bohaté Vánoce jaké by si děti přály. Jejich přání nemusí zůstat nevyslyšena,“ přibližuje Lucie Hošková, která dodává: „Proto existuje tento projekt, kdy kdokoliv z nás může vzít přáníčko ze Stromu a koupit vánoční dárek.“

Vánoce nejsou časem, kdy děláme radost těm nejbližším, ale také těm nejmenším, jejichž osud není mnohdy vůbec jednoduchý. „V letošním roce jsem o spolupráci požádala také město Šumperk, respektive pracovnici informačního centra Miroslavu Kouřilovou,“ informovala organizátorka.

Šumperk - informační centrum v budově divadla zdroj foto: sumpersko.net

Strom splněných přání tedy bude stát v novém Informačním centru Šumperk v budově divadla. Děti z dětského centra Ostrůvek si za pomoci dětí z VI. ZŠ – žáků 3. B s vyučující Radkou Kroupovou, nakreslily vánoční přání pro Ježíška. Princip stromu splněných přání je založen na naší štědrosti. Zapojit se může opravdu každý. „Stačí přijít do informačního centra v termínu od 2. do 21. prosince, vybrat si „přání pro Ježíška“ které nahlásí pracovnici informačního centra. Ta si poznamená dárce, který následně přinese zakoupený dárek zabalený ve vánočním papíru i s přáním zpět do informačního centra,“ vysvětluje Lucie Hošková.  

ilustrační snímek zdroj: FB Strom splněných přání

Slavnostní rozsvěcení stromu za doprovodu koled proběhne v pátek 2. prosince v osmnáct hodin. Atmosféru zpříjemní zpěv děti z pěvecké třídy Yvony Jurčíkové. Již během slavnostního zahájení bude možné si vybrat přání některého z dětí.  Ta zde navěsí přímo zástupci DC Ostrůvek a Azylového centra  Pontisu. „Ukončení sbírky je stanoveno na středu 21. prosince – sedmnáctou hodinu, tak abychom stihly dárky dobalit, roztřídit, popřípadě dokoupit chybějící,“ dodává Hošková. Následující den dárky organizátoři odvezou přímo dětem.

Celá sbírka je pořádána dobročinně a bez nároku na honorář.

FB probil dobročinné akce www.facebook.com/stromprani

 

Autor: red., S. Adoltová

Fotogalerie

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.